.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Κραυγή απόγνωσης Σουηδού αστυνομικού για τους βιασμούς που αποκρύπτονται

Kαι η Άλλη Όψη της Σουηδίας
Σε εφημερίδα των Αθηνών και σε ιστοσελίδες δημοσιεύθηκε προ ημερών άρθρο Έλληνα επιχειρηματία, πρόσφατα εγκατεστημένου στη Σουηδία, ο οποίος, υπό το κράτος....
του ψυχολογικού συγκλονισμού εκ της αλλαγής του κοινωνικού / πολιτιστικού τοπίου, θέλησε να μεταφέρει στη γενέτειρα την εικόνα που τον γοήτευσε, προφανώς ως μέτρο σύγκρισης και ίσως ως στόχο εθνικής άμιλλας…


Στη χθεσινή έκδοση του πανεποπτικού αμερικανικού οικονομικού δελτίου Zero Hedge, o γράφων συνάντησε μιαν εικόνα πολύ διαφορετική,( την οποία συχνά συναντά και σε εκθέσεις του ειδικευόμενου Ινστιτούτου Gatestone), που κρίνει ωφέλιμο να αντιπαραθέσει στις εντυπώσεις εκ του πρώτου αναγνώσματος, αφ’ ενός για λόγους αποκατάστασης κάποιας ισορροπίας και αφ’ ετέρου για ν’ αποτρέψει πιθανό ομαδικό κύμα μετανάστευσης, σε μια χώρα με ούτως ή άλλως αφιλόξενο καιρικό κλίμα.

Είναι εύγλωττη και η εισαγωγή στην είδηση:

« ΄Ενας αξιωματικός της σουηδικής αστυνομίας πρόσφερε πρόσφατα κάπως περισσότερη αλήθεια από όση έχει συνηθίσει ο κόσμος, όταν ανέβασε στο Face book μια κραυγή αγανάκτησης για τα εγκλήματα μεταναστών που δυναστεύουν την περιοχή αρμοδιότητος του και την χώρα του.»


Την καταγγελία στο Φέϊσμπουκ υπογράφει ο Πήτερ Σπρίνγκαρε, ανώτερος ερευνητής στο τμήμα σοβαρών εγκλημάτων, του Αστυνομικού Διαμερίσματος Örebro, με 47ετή υπηρεσία. Ιδού τι έγραψε:

«Peter Springare, February 3 at 2,18 pm Orebro Sweden

Είμαι τόσο εξοντωτικά κουρασμένος. Ότι θα γράψω εδώ κάτω δεν είναι πολιτικά ορθό. Ότι θα κάνω γνωστό σε σας, φορολογούμενοι, είναι απαγορευμένο να λέγεται από εμάς τους κρατικούς υπαλλήλους. Αυτό οδηγεί σε τέρμα της σταδιοδρομίας και του μισθού. Μ’ όλο που είναι η αλήθεια.

Αλλά δεν με νοιάζει για όλα αυτά, φεύγω σύντομα στη σύνταξη μετά από 47 χρόνια σ’ αυτή την υπηρεσία. Θα εξηγώ από τώρα και κάθε εβδομάδα , με λεπτομέρειες, τι έχω να κάνω ως ερευνητής εν υπηρεσία στην αστυνομία του Ορέμπρο. Και δεν θα είναι το πρέπον, κατά τη γνώμη των άλλων αριστερής αντίληψης εγκληματολόγων στη γενική συζήτηση.


Οι συνταξιούχοι μας είναι στα γόνατα, το σχολείο έχει τα χάλια του, η ιατρική περίθαλψη είναι μια κόλαση, η αστυνομία έχει πλήρη απόγνωση. κλπ, κλπ. ΄Ολοι ξέρουμε γιατί, αλλά κανείς δεν τολμά ή δεν θέλει να κατονομάσει τον λόγο, επειδή η Σουηδία έζησε καταναλώνοντας τον μύθο της τέλειας κοινωνίας των σεμνοτύφων, που διαθέτουν απεριόριστα μέσα να καταλαμβάνουν το προσκήνιο, όταν πρόκειται να είναι η μόνη πολιτικά ορθή επιλογή σ΄ένα δυσλειτουργικό κόσμο.

Νά 'μαστε, λοιπόν. Ιδού τι χειρίστηκα αυτή τη βδομάδα, Δευτέρα-Παρασκευή: Βιασμός, βιασμός, ληστεία, βαρεία σωματική βλάβη, βιασμός-βιαιοπραγία και βιασμός, ληστεία, εκβιασμός, σωματική επίθεση, βία κατά αστυνομικού, απειλές κατά αστυνομικού, χρήση ναρκωτικών, έγκλημα περί τα ναρκωτικά, έγκλημα, κακούργημα, απόπειρα φόνου, βιασμός ξανά, ληστεία ξανά και βιαιοπραγίες.
Φερόμενοι δράστες:

Αλή Μωχαμέτ, Μαχμούτ, Μωχαμέτ, Μωχαμέτ Αλή, και πάλι, και πάλι, Κρίστοφερ… -ναι, είναι αλήθεια, ένα Σουηδικό όνομα για αδίκημα με ναρκωτικά- Μωχαμέτ, Μαχμούτ Αλή, ξανά και ξανά…

Χώρες εκπροσωπούμενες στα εγκλήματα: Ιράκ, Ιράκ, Τουρκία, Συρία, Αφγανιστάν, Σομαλία, Συρία πάλι, άγνωστη χώρα, άγνωστη, Σουηδία. Για τους μισούς των κατηγορουμένων δεν έχουμε βεβαιότητα ως προς τη χώρα καταγωγής επειδή δεν έχουν νόμιμα στοιχεία ταυτότητος. Πράγμα που συνήθως σημαίνει ότι ψεύδονται για την εθνικότητα και την ταυτότητά τους.


Και μιλάμε εδώ μόνο για τον Δήμο του Ορέμπρο. Και τα εγκλήματα αυτά καταλαμβάνουν τα 100% του υπηρεσιακού δελτίου μας.

΄Ετσι είναι τα πράγματα εδώ και είναι συνέχεια έτσι στα τελευταία 10-15 χρόνια.

Τα ξαναλέμε την ερχόμενη Παρασκευή, με τον απολογισμό της ερχόμενης εβδομάδας.»

Δεν μας προκαλεί έκπληξη – σημειώνει το Zero Hedge- το γεγονός ότι το ξέσπασμα του Σπρίνγκαρε, προκάλεσε άμεση εθνική καταιγίδα, με θαυμαστές να χειροκροτούν το κουράγιο της παρρησίας του, ενώ άλλοι να τον λιθοβολούν ως ρατσιστή και ξενοφοβικό.

Οι υποστηρικτές του οργάνωσαν ένα κίνημα στο Φέϊς Μπουκ , που γρήγορα συγκέντρωσε 75.000 μέλη, μεταξύ των οποίων και αρκετούς συναδέλφους του αστυνομικούς. Και όπως έγραψε η ιστοσελίδα Nyheter Itag, στο αστυνομικό τμήμα όπου υπηρετεί έφθασαν 60 ανθοδέσμες θαυμαστών του.
Ιδού λοιπόν η άλλη –μη ειδυλλιακή –εικόνα της Σουηδίας, προφανώς αθέατη από την προνομιακή οπτική γωνία του πρόσφατα εγκατεστημένου εκεί, έκθαμβου ΄Ελληνα επιχειρηματία. Για την αποκατάσταση κάποιας ισορροπίας…


Μιχαήλ Στυλιανός

Φωτοεπιλογή: Ε-ΡΟΔΙΟΣ

[Πηγή] Το είδαμε εδώ Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε