.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Έλληνες και Τούρκοι σε επιφυλακή γύρω από τα Ίμια

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη γύρω από το τρίγωνο των Ιμίων το οποίο αποτελείται από τα νησιά Καλόλιμνο - Ψέριμο - Φαρμακονήσι - Ίμια και που σύμφωνα....
με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, οι περιπολίες και από τις δύο πλευρές, ελληνική και τουρκική έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Εκεί, 3,8 μίλια από την Αλικαρνασσό, κοντά στις βραχονησίδες Ίμια, έχουν συγκεντρωθεί από χθες το βράδυ τουρκικές ομάδες ακτοφυλακής, τα οποία περιπολούν εξονυχιστικά την περιοχή μετά και την προκλητική επίσκεψη του Τούρκου στρατηγού Χουλουσί Ακάρ στα νησιά την προηγούμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ένα τουρκικό πλοίο βρίσκεται σε επιφυλακή νυχθημερόν 50 μέτρα από την βραχονησίδα Ίμια και παρατηρεί τα ελληνικά φυλάκια συνεχώς, ενώ άλλα σκάφη περιπολούν τα κοντινά νησιά, στα οποία όπως λένε οι Τούρκοι, απαγορεύεται να προσεγγίσουν ελληνικά πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής.

Πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής με επικεφαλής αξιωματικό και ναύτες υπάρχει σε μόνιμη βάση στο νησί Καλόλιμνος 1,5 μίλια μακριά από τις βραχονησίδες Ίμια και παρατηρεί τις κινήσεις των Τούρκων σε περίπτωση προσέγγισης στις βραχονησίδες.

Η κινητικότητα στην περιοχή δεν δείχνει σημάδια για εφησυχασμό από την Ελληνική πλευρά.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε