Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ζητούν εδώ και τώρα Ξάνθη, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη

ΒΙΝΤΕΟ: Δόθηκε το σύνθημα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση
ΜΜΕ και πολιτικοί στην Τουρκία, προκαλούν σύσσωμοι την Ελλάδα, με το επικίνδυνο παιχνίδι σε Αιγαίο και Θράκη να συνεχίζεται....

Δίνουν και παίρνουν τα τουρκικά δημοσιεύματα για τα Ίμια, ενώ δεν εκπλήσσει η σημερινή είδηση πως ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, έκανε με τα χέρια του το σήμα των Γκρίζων Λύκων ή καλύτερα των σήμα των πανάρχαιων αφεντικών των Τούρκων.

«Αδέρφια μου εθνικιστές πάνω από όλα το έθνος», αναφώνησε επίσης κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του την ώρα που ακούστηκε σύνθημα από εθνικιστές στην αίθουσα.


PROAK

Στο παιχνίδι της προπαγάνδας και των προκλήσεων έχουν μπει για τα καλά και τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σε εφημερίδες, τηλεοπτικά δίκτυα και ιστοσελίδες, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις για θερμά επεισόδια στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ προκύπτει ότι το τελευταίο βίντεο -που μετέδιδαν νωρίτερα τα τουρκικά μέσα και απεικονίζει σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια- αποτελεί προϊόν μοντάζ.

Ειδικότερα σε ό, τι αφορά το βίντεο πράγματι διακρίνεται αρχικά η περιοχή των Ιμίων. Όμως στη συνέχεια το τουρκικό σκάφος φαίνεται να προσεγγίζει νησίδες που μορφολογικά δεν μοιάζουν με καμία από τις δύο βραχονησίδες Ίμια.

Ορισμένοι δημοσιογράφοι, ωστόσο, προχωρούν ένα βήμα παραπάνω ζητώντας στρατιωτικές επιχειρήσεις και πόλεμο κατά της Ελλάδας!!!

Τελευταία περίπτωση, ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας Yeni Akit, Αϊχάν Ντεμίρ.

Σε προκλητικό άρθρο κατά της Ελλάδας, καλεί τον αρχηγό του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ, να κάνει σχέδια για την... «απελευθέρωση» της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Θεσσαλονίκης τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η «βόλτα» στα Ίμια ήταν σωστή, αλλά ελλιπής.

Αναλυτικά το άρθρο από τα «Τουρκικά Νέα»:

«H Ελλάδα αποφάσισε να μην εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες προδότες. Δεν εκπλαγήκαμε. Ούτε η πρώτη φορά είναι ούτε η τελευταία. Άλλα είναι τα στοιχεία που εκπλήσσουν.

Το παρελθόν των Ελλήνων είναι γεμάτο από απίστευτες ασχήμιες. Όλοι ξέρουν το τι κακίες έκαναν σε βάρος του τουρκικού έθνους. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ανατολία συνώνυμο του εχθρού είναι το «Έλληνας».

Η Θεσσαλονίκη η πόλη του Ισλάμ, όταν έπεσε στα χέρια των Ελλήνων, εντός λίγων ετών εκκαθαρίστηκε από τους μουσουλμάνους. Τα τζαμιά της πόλης είτε γκρεμίστηκαν είτε μετατράπηκαν σε εκκλησίες.

Τα ισλαμικά νεκροταφεία εξαφανίστηκαν. Όταν οι Έλληνες πήραν την Θεσσαλονίκη μια από τις πρώτες πράξεις τους ήταν το γκρέμισμα των μιναρέδων. Ο Μαρκ Μαζάουερ στο έργο του Θεσσαλονίκη - πόλη φαντασμάτων, περιγράφει ως εξής αυτά που έγιναν:

«Σαν επιδιωκόταν το σβήσιμο όλης της μουσουλμανικής παρουσίας στην πόλη, η τοπική αυτοδιοίκηση σχεδόν αμέσως αποφάσισε να κατεδαφίσει τους μιναρέδες που καθόριζαν τότε την σιλουέτα της πόλης και κάλεσε εταιρίες να μετάσχουν σε αυτό το έργο».

Στα χρόνια του εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου οι Έλληνες έκαναν απόβαση στην Σμύρνη και έφτασαν ως τον Σαγγάριο. Τα μέρη που κατέλαβαν τότε οι Έλληνες κατέστησαν αβίωτα.

Εμείς στην Τουρκία επιτρέπουμε την επισκευή των εκκλησιών και επιστρέφουμε τα βακούφια στους ιδιοκτήτες τους. Παρόλα αυτά όμως η Ελλάδα δεν κάνει τίποτε για τους Τούρκους μουσουλμάνου που ζούνε εντός της.

Η Ελλάδα δεν επιτρέπει το σε επαρκή αριθμό άνοιγμα δίγλωσσων νηπιαγωγείων, ενώ δεν καλύπτει τις ανάγκες σε δασκάλους και βιβλία. Παρεμποδίζει την θρησκευτική και πολιτική εκπροσώπηση και συμμετοχή.

Δεν αποδίδει τις βακουφικές περιουσίες. Εξαφανίζει τα ισλαμικά νεκροταφεία αφαιρεί δικαιώματα ιθαγένειας και δεν αποδέχεται την τουρκική παρουσία και έκφραση.

Ο Μεβλάνα λέει: Η καλοσύνη δεν είναι σπατάλη και η κακία δεν ξεχνιέται.

Οι προσφυγές στο Ε.Δ.Α.Δ. της Τ.Ε.Ξ., της Ένωσης Τουρκάλων Γυναικών Ροδόπης και του Συλλόγου Νεολαίας Μειονότητας-Ν. Έβρου που έκλεισαν επειδή είχαν στην ονομασία τους τον όρο «τουρκικός», κατέληξαν σε αποφάσεις το 2007 και το 2008.

Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε πως η Ελλάδα παραβίασε το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Η Ελλάδα για πολλά χρόνια αρνείται να εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις.

Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη πως οι ελληνικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, καλούν την Τουρκία να «σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων».

Να θυμίσουμε πως η Αθήνα που υποστηρίζει πως είναι «η κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας», παρέπεμψε στο στρατοδικείο 7 άτομα που έκαναν σήμα τον αλβανικό αετό.

Και υπάρχει επίσης και αυτό: Σύμφωνα με τον Χουσεΐν Αβνί Ουλάς- τότε βουλευτής του Ερζερούμ οι εχθροί του τουρκικού έθνους δεν είναι οι Έλληνες. Οι Έλληνες είναι μια τόσο μικρή δύναμη που δεν μπορεί να αποτελέσει εχθρό για εμάς. Άδικο έχει ;

Προλαβαίνοντας τι αντιρρήσεις σας, θυμηθείτε: Στον στόλο που έβγαλε στην Σμύρνη τους Έλληνες εισβολείς ήταν και αμερικανικά πλοία. Αμερικανικά πλοία μετείχαν επίσης και στην εκκένωση της Σμύρνης από τους Έλληνες στρατιώτες.

Καθώς η Αμερική δεν θέλησε να υπογράψει την συνθήκη της Λωζάννης, ενίοτε προσπαθεί να διατηρήσει και την συνθήκη του Μοντρέ. Επίσης δεν εκδίδει τον αρχιτρομοκράτη που βρίσκεται στην Πενσυλβανία και τους άλλους προδότες.

Επίλογος: Σωστή η απόβαση στα Ίμια του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ αλλά ελλιπής. Πρέπει να γίνουν σχέδια για απελευθέρωση Ξάνθης , Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης.»

[Πηγή]

 Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε