.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Η Τουρκία βάζει φωτιά στα Βαλκάνια

Συμφωνία για κατασκευή αεροδρομίων στη Β.Ήπειρο
Αεροδρόμια Τουρκικών συμφερόντων μία ανάσα από τα ελληνικά σύνορα. Ο φιλοϊσλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν φαίνεται να σταματά....
τον επεκτατισμό της Τουρκίας, στοχεύοντας στην σύμπλευση με τους εξ απ' ανέκαθεν συμμάχους Αλβανούς ακόμη και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Η στενή φιλία μεταξύ του "σουλτάνου" και της κυβέρνησης Έντι Ράμα είναι λίγο πολύ γνωστή εδώ και καιρό, ωστόσο πληροφορίες από τις γειτονικές χώρες θέλουν περίεργες κινήσεις με απώτερο στόχο τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει για την κατασκευή αεροδρομίων σε ελληνόφωνες περιοχές της Β.Ηπείρου, όπως οι Άγιοι Σαράντα και το Αργυρόκαστρο, με την τουρκική πλευρά να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο την απουσία ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι δύο χώρες συμφώνησαν και για την μεταστάθμευση τουρκικών μαχητικών σε αεροπορικές βάσεις στην Αλβανία, νοικιάζοντάς τα ουσιαστικά και θέτοντας υπαρκτό κίνδυνο στα νώτα της Ελλάδας.

Άλλος ένας στόχος του φιλόδοξου Ερντογάν είναι και το Κόσοβο, για το οποίο είχε δηλώσει πρόσφατα:

"Μπορεί να υπάρχουν πολιτισμικές διαφορές μεταξύ της Τουρκίας και του Κοσόβου, αλλά οι λαοί μας ανήκουν στην ίδια χώρα".

[Πηγή] 

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε