.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι Τούρκοι ζητάνε να ανοίξουν 70 τζαμιά στην Αθήνα

Προκλητικό το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANADOLU ζητά να ανοίξουν 70 τζαμιά στην Αθήνα για να προσεύχονται οι....
Μουσουλμάνοι της Ελληνικής Πρωτεύουσας.

Να σημειωθεί ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.

«Τον Απρίλιο θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα», είναι ο τίτλος ανταπόκρισης του Φουρκάν Νατζί Τοπ στο ANADOLU.

Μετά αναβολές ετών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δυο μηνών το τζαμί εμβαδού 850 τ.μ. και χωρητικότητας 350 ατόμων, γράφει ο Τούρκος ανταποκριτής.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευτικών Υποθέσεων της Ελλάδας θα ορίσει τη διοίκηση του τζαμιού, η οποία θα ανατεθεί σε μια επιτροπή, την οποία θα απαρτίζουν 2 κρατικοί υπάλληλοι του Δήμου και εκπρόσωποι των ενώσεων μουσουλμάνων.

Στην ανταπόκριση υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα, η οποία είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης, στην οποία δεν λειτουργεί τζαμί ανοιχτό στο προσκύνημα, δεν είχε ξεκινήσει, παρά τη σχετική απόφαση του 2006, εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών, νομικών εμποδίων και αντιδράσεων της ακροδεξιάς.

Επίσης, τονίζεται ότι οι μουσουλμάνοι, που βρίσκονται στην Αθήνα, πραγματοποιούν την προσευχή τους σε υπόγεια τεμένη, τα οποία έχουν δημιουργήσει μόνοι τους. Μετά το άνοιγμα του τζαμιού θα πρέπει να δοθεί άδεια για τη συνέχιση της λειτουργίας των 70 περίπου μικρών τεμένων στην Αθήνα, καταλήγει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Πολλοί επικαλούνται ως επιχείρημα ότι η Τουρκία επιτρέπει τη λειτουργία εκκλησιών στην Κωνσταντινούπολη ενώ η Ελλάδα δεν αδειοδοτεί τζαμιά στην Αθήνα.

Αυτός ο ισχυρισμός δεν απηχεί στην πραγματικότητα.

Α. Η Κωνσταντινούπολη ήταν μια χριστιανική πόλη που κατακτήθηκε από τους μουσουλμάνους. Οι εκκλησίες προϋπήρχαν των τζαμιών.

Β. Η Αθήνα ήταν μια χριστιανική πόλη που απελευθερώθηκε από τους κατακτητές μουσουλμάνους. Οι Οθωμανοί της πόλης έφυγαν και στην ελεύθερη Αθήνα τα τζαμιά έκλεισαν διότι δεν υπήρχαν πιστοί.

Γ. Στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να λειτουργούν κάποιες εκκλησίες αλλά δεν έχουν ποίμνιο, αφού οι Έλληνες της πόλης δεν ξεπερνούν τους 3.000 επειδή δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εκδιώχθηκαν από τους Τούρκους με τη βία.

Δ. Οι μουσουλμάνοι της Αθήνας στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν είναι Έλληνες πολίτες αλλά λαθρομετανάστες και πρόσφυγες αλλοδαποί. Παράνομα εισήλθαν στην Ελλάδα και παράνομα έφτιαξαν τζαμιά.

Η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να νομιμοποιεί καμία παρανομία. Η παρανομία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ακόμα και το τζαμί στο Βοτανικό γίνεται πρωτίστως για τις θρησκευτικές ανάγκες των ολίγων Ελλήνων μουσουλμάνων της πρωτεύουσας και όχι για τους παράνομους αλλοδαπούς, οι οποίοι απλώς ωφελούνται ως συνέπεια.

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε