.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Πανικός επικρατεί σε Τίρανα και Πρίστινα λόγω της Ρωσικής βοήθειας στo Βελιγράδι

Πανικός επικρατεί σε Τίρανα και Πρίστινα λόγω της ενίσχυσης των Σερβικών Ενόπλων δυνάμεων, που με την βοήθεια της Ρωσίας το Βελιγράδι είναι πανέτοιμο....
να αντιμετωπίσει την Αλβανική προκλητικότητα.

Και εάν χρεαστεί, λόγω και της αλλαγής στο γεωπολιτικό status quo, να απελευθερώσει το Κόσοβο από τους Αλβανούς κατακτητές.

Ο Πρεσβευτής της Αλβανίας στην Πρίστινα Ćemalj Mindžozi είπε ότι οι Αλβανοί στην Αλβανία ανησυχούν για τα πρόσφατα γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο.

«Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας των αναφερθέντων »απειλών», δήλωσε,» ενώ είπε πως σε ενδεχόμενη σύγκρουση με τη Σερβία θα αντιδράσουμε.

«Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο είμαστε ένα έθνος, υπάρχουν μόνο Αλβανοί και έχουμε την υποχρέωση προς τους συμπατριώτες μας», δήλωσε ο Mindžozi

Την ίδια στιγμή, Αμπίν Κούρτι, πρώην επικεφαλής του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης (Vetevendosje) του Κοσσυφοπεδίου, θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για μια νέα σύγκρουση μεταξύ Αλβανών και Σέρβων.

Σε συνέντευξή του στην «Koha Jone» ο Κούρτι δήλωσε ότι η κατάσταση στο Βελιγράδι βρίσκεται στο στάδιο που βρισκόταν στους χρόνους του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Επισημαίνει ότι η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Σερβίας προτρέπουν σε δυνατότητα ένοπλης σύγκρουσης.

«Η Σερβία στρατιωτικοποιείται καθώς αυξάνεται η ρωσική επιρροή. Ο ετήσιος προϋπολογισμός της Σερβίας για το στρατό της ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, έχουν διατεθεί άλλα 300 εκατομμύρια για αγορά νέων όπλων και τη συντήρησή τους.

«Η Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο αλλά και όλη η περιοχή βρίσκεται σε κίνδυνο από τη Σερβία. Το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία πρέπει να συντονίζουν τη τύχη του αλβανικού έθνους», είπε ο Κούρτι.

«Οι πρόσφατες εντάσεις που δημιουργήθηκαν με τον τοίχο στη Μιτρόβιτσα, τη σύλληψη του Ραμούς Χαραντινάι και το περιστατικό με το σερβικό τρένο, μιλούν για μια ανανέωση του σερβικού εθνικισμού και σοβινισμού που επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της Ρωσίας», είπε ο επίτιμος πρόεδρος της Αυτοδιάθεσης του Κοσσυφοπεδίου.

Όπως μας ενημερώνει το echedoros-a.gr ερωτηθείς για το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η κυβέρνηση των Τιράνων σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο, ο Κούρτι δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει συντρέξει για τους Αλβανούς που βρίσκονται πέρα από τα σύνορά της και ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην αφεθεί μόνη της η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου.

«Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να ετοιμασθούμε για τα επόμενα χρόνια ή ενδεχομένως τις επόμενες δεκαετίες.»

«Η κυβέρνηση και το αλβανικό κράτος πρέπει να φροντίζει για τους Αλβανούς που βρίσκονται πέρα από τα σύνορα, που άδικα μας χωρίζουν και να ενισχύσει την περιφερειακή συμμαχία με το Ζάγκρεμπ, Σαράγεβο και Σόφια. Το Κοσσυφοπέδιο είναι εξαιρετικά σημαντική περιοχή και δεν πρέπει να την αφήνουμε μόνο στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου.»

«Η κυβέρνηση της Αλβανίας πρέπει να το πράξει αυτό», πρόσθεσε ο Αλμπίν Κούρτι μιλώντας για την τεταμένη κατάσταση μεταξύ Σέρβων και Αλβανών, όπως σημειώνει το «Sot News».

Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο είναι λογικό να φοβούνται, καθώς με εντολή Β.Πούτιν, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Λουκασένκο, παραδίδει άμεσα 12 μαχητικά αεροσκάφη Mig-29 και δύο συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, αναβαθμίζοντας κατακόρυφα τις δυνατότητες της χώρας σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα. Καλά πληροφορημένες πηγές από το Βελιγράδι κάνουν λόγο για «ολική επαναφορά της Σερβίας στα Βαλκάνια, τα οπλικά αυτά συστήματα είναι μόνο η αρχή…»

Η Σερβική κυβέρνηση με κατεπείγων αίτημα είχε ζητήσει την προμήθεια από την Μόσχα κατά τους προσεχείς μήνες, εκτός από έξι αεροσκάφη «Mig-29», και πυραυλικά συστήματα «Smerch» και «Uragan».

Οι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές αναφέρουν με την παράδοση από την Ρωσία μέσω Λευκορωσίας αυτών ειδικά των οπλικών συστημάτων, η Σερβία θα γίνει μια στρατιωτική δύναμη ασυναγώνιστη στα δυτικά Βαλκάνια.

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε