.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

"Ψιθυρίζεται" το Grexit και η διάλυση της Ευρωζώνης

Σαρωτικές αλλαγές στην Ευρώπη
Τα πράγματα αλλάζουν σταδιακά σε παγκόσμια κλίμακα.
Σε αχαρτογράφητα νερά πλέουν οι χώρες της Ευρώπης και ενώ ο πλανήτης μπαίνει σε μία εποχή μεγάλων αλλαγών που σίγουρα δεν θα αφήσουν....
ανεπηρέαστη την "άρρωστη" Ευρώπη.

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή το αντι-ευρωπαϊκό ρεύμα που επικρατεί, έχουν αρχίσει τα σενάρια για μαζικές εξόδους χωρών από την Ε.Ε. και την νομισματική Ένωση, ακολουθώντας το παράδειγμα της Μ.Βρετανίας.

Έξω από αυτές τις προβλέψεις δεν θα μπορούσε να βρίσκεται και η Ελλάδα, με το πιθανό Grexit να "ψιθυρίζεται" ακόμη και στους διαδρόμους των Βρυξελλών. Εξάλλου οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριου Ντράγκι περί πιθανής εξόδου πολλών "επικίνδυνων χωρών" αλλά και οι δηλώσεις του Βρετανού Πόλ Μέισον, χτυπάνε αμφότερες το "καμπανάκι" για την Ελλάδα.

Με τις Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία να βρίσκονται σε εκλογικό συναγερμό, το...ατύχημα μέσα στο Ευρώ αποτελεί πάντα πιθανό σενάριο.

Κατά τα λεγόμενα μάλιστα ακόμη και του Ντόναλντ Τραμπ, το θέμα είναι ποια θα είναι η επόμενη χώρα που θα ακολουθήσει τη Μ.Βρετανία και όχι το αν θα υπάρξει άλλη έξοδος από την Ένωση.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε