.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες μηνύουν τη Γερμανία για την παροχή ασύλου

Σύμφωνα με την Deutsche Welle
Εξοργισμένοι φαίνεται πως είναι πρόσφυγες και μετανάστες με της Γερμανία και πιο συγκεκριμένα με το σύστημα παροχής ασύλου που υιοθετεί....

Ρεπορτάζ της Deutsche Welle σημειώνει πως μόνο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας καταγράφηκαν περίπου 47.300 υποθέσεις το 2016, υπερδιπλάσιες από το 2015, ενώ η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί φέτος.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της ομοσπονδίας διοικητικών δικαστών της Γερμανίας υποστήριξε μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post ότι το 2017 ο αριθμός των προσφυγών που θα εξεταστούν από γερμανικά δικαστήρια μπορεί να είναι τριπλάσιος σε σχέση με το 2016.

Οι πρόσφυγες που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη μηνύουν το Ομοσπονδιακό Γραφείο για Μετανάστευση και Πρόσφυγες (BAMF) για αδράνεια και μεγάλες καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των αιτημάτων που έχουν καταθέσει ώστε να λάβουν άσυλο στη Γερμανία.

Ορισμένοι μάλιστα περιμένουν έναν χρόνο ή και πολύ περισσότερο προκειμένου να αρχίσει η εξέταση της αίτησής τους, και στο μεσοδιάστημα είναι δύσκολο να αναζητήσουν εργασία ή να λάβουν μαθήματα γερμανομάθειας.

Οι περισσότεροι όμως καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη ουσιαστικά διεκδικώντας το δικαίωμα να επανενωθούν με τις οικογένειές τους, κάτι που δεν είναι εύκολο για άτομα που έχουν λάβει έναν τύπο προσωρινού ασύλου ,ο οποίος δίνεται σε άτομα που προέρχονται μεν από εμπόλεμες ζώνες αλλά δεν ήταν θύματα δίωξης στην πατρίδα τους.

[Πηγή] 

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε