.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Το ξήλωμα του Σώρος ξεκινά από την Ουγγαρία

ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ των ιδρυμάτων «Ανοιχτής Κοινωνίας» του George Soros και της κυβέρνησης της Ουγγαρίας....

Tο κυβερνόν κόμμα της χώρας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να διακόψει τη λειτουργία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από τον μεγαλοεπενδυτή.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, Fidesz, τον Szilard Nemeth, η Ουγγαρία σχεδιάζει να απαγορεύσει τη λειτουργία των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Soros, καθώς «εξυπηρετούν το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα και αντιτίθενται στην πολιτική ορθότητα των εθνικών κυβερνήσεων».

«Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια ευκαιρία γι” αυτό, διεθνώς, λόγω της εκλογικής νίκης του Trump», ανέφερε ο ίδιος στην κρατική υπηρεσία ειδήσεων MTI.

Η ουγγρική Βουλή θα συζητήσει τη νομοθεσία που επιτρέπει στη χώρα τον έλεγχο των ΜΚΟ, σύμφωνα με κοινοβουλευτική ατζέντα της χώρας.

Τα Ιδρύματα Open Society απάντησαν στις εν λόγω ενέργειες, λέγοντας ότι η ΜΚΟ θα συνεχίσει τη λειτουργία της στο εσωτερικό της χώρας.

«Τα Ιδρύματα Open Society θα συνεχίσουν να λειτουργούν στην Ουγγαρία, παρά την κυβερνητική αντίθεση με την αποστολή μας για πιο δίκαιες και υπεύθυνες κοινωνίες», δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Christopher Stone στο Bloomberg News.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Viktor Orban έλαβε στο παρελθόν υποτροφίες για σπουδές σε βρετανικά πανεπιστήμια από το ίδρυμα Soros.

Ο ίδιος μάλιστα έχει δηλώσει ότι ο Soros είναι ένα εξέχον μέλος του κύκλου των «ακτιβιστών» που προσπαθούν να υπονομεύσουν τα ευρωπαϊκά έθνη με την υποστήριξη της μεταναστευτικής κρίσης.

Επίσης, στα τέλη του 2015, το γραφείο του Ρώσου Γενικού Εισαγγελέα αναγνώρισε το Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας του Soros ως ανεπιθύμητη ομάδα, απαγορεύοντας στους Ρώσους πολίτες και οργανώσεις τη συμμετοχή σε κάποιο από τα έργα τους.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας και του Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας είναι μια απειλή για τα θεμέλια της ρωσικής συνταγματικής τάξης και της εθνικής ασφάλειας.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε