.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στο Αιγαίο ολόκληρος ο Τουρκικός Στόλος

Απειλείται άμεσα «θερμό» επεισόδιο - Παράλληλα: Επικίνδυνες δηλώσεις για τις Ελληνικές βραχονησίδες και το Κυπριακό....

Η πολύ προβεβλημένη παρούσα Ελληνοτουρκική κρίση ενδεχόμενα «σκεπάζει» στην κοινή γνώμη τις πραγματικές εξελίξεις σε Ελλάδα, Τουρκία και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να ξεφύγει σε «θερμό» επεισόδιο, ειδικά την ώρα που η κατάσταση στην Τουρκία είναι έκρυθμη.

Στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου ο Τουρκικός στόλος βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η Αθήνα παρακολουθεί τις κινήσεις των Τούρκων, με μονάδες του Στόλου στις οποίες επιβαίνουν, ο υπαρχηγός του Στόλου, ο διοικητής Φρεγατών και διοικητής Μοίρας Φρεγατών.

Οι Τούρκοι έβγαλαν τον Στόλο τους για την τριμηνιαία επιχειρησιακή αξιολόγηση, όπως μεταδίδεται.

Ξεκίνησαν να αναπτύσσουν μονάδες τα ξημερώματα της Δευτέρας στο βόρειο και στο νότιο Αιγαίο. Σταδιακά σ΄ αυτές τις περιοχές βγήκε σχεδόν όλος ο τουρκικός στόλος!

Την ίδια ώρα, η Τουρκία ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους σε Αιγαίο και Θράκη και σε διπλωματικό επίπεδο, κάνοντας νωρίτερα ανακοίνωση πως δεν θα δεχτεί κανένα πρόγραμμα για την κατοίκηση μικρών νησιών του Αιγαίου, αναγκάζοντας το υπουργείο Ναυτιλίας να μαζέψει τις δηλώσεις του.

Την ίδια ώρα στο θέμα της Κύπρου, η οποία παραδίδεται στα χέρια της Νέας Τάξης και στην τουρκοποίηση, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά αποφεύγει να βρεθεί λύση και προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει λύση χωρίς την Τουρκία.

«Έχουμε πει καθαρά και στην Κύπρο και στην Ελλάδα ότι δεν θα πρέπει να αναμένουν λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια. Θα είμαστε εκεί για πάντα» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν τίθεται επί τάπητος το θέμα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο εκτός και αν αποχωρήσουν και οι δύο πλευρές.

Οι κόντρες μπροστά στους κάμερες συνεχίζονται, αναρωτιόμαστε όμως τι γίνεται πίσω από αυτές.

Οι εξελίξεις θα το δείξουν.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε