Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Κατάργηση "Ασύλου"...

Το μπάχαλο συνεχίζεται / εντείνεται και διευρύνεται.
Το κέντρο της πόλης αναστατώνεται, ΜΜΜ καίγονται, συλλήψεις (εθιμοτυπικές /γνωριμίας - ή μήπως και... αναγνώρισης;) γίνονται και....
-παραδοσιακά- οι συλλαμβανόμενοι αφήνονται ελεύθεροι(!).

Προφανώς και έχουν κουράσει οι εδώ και δεκαετίες περιγραφές , αναφορές, τηλεοπτικές εικόνες, ανησυχίες κ.ο.κ.

Η κατάσταση δεν βελτιώνεται, βαίνει επιδεινούμενη !....

Προσωπικά έχω αρθρογραφήσει αρκετές φορές και μάλιστα - όπως το συνηθίζω - έχω προτείνει και λύσεις. Κάποιες και με καυστικό χιούμορ στην απέλπιδα προσπάθειά μου να συγκινήσω τους (εκάστοτε) ΑΡΜΟΔΙΟΑΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ Υπευθυνοανεύθυνους Κρατούντες. Ουδέν αποτέλεσμα.

Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι:

-"Τα παιδιά " / "Γνωστοί Άγνωστοι Αγωνιστές" εμπρηστές κ.ο.κ δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν το θεάρεστο έργο τους.

-Απαιτούν να οικειοποιούνται μέρος / αίθουσες του Κτηρίου του Πολυτεχνείου για "έρευνες και επιστημονικές μεθόδους κατασκευής εμπρηστικών μηχανισμών / βομβών κ.α"

- Αναγορεύουν ως ορμητήριο, κατ' εξοχήν, το Πολυτεχνείο για τις εξορμήσεις εκτόνωσης και τιμωρίας / ανατροπής του "Συστήματος" .

- Θεωρούν και δικαίως, λόγω χρησικτησίας, τα Εξάρχεια ως Κράτος (εν Κράτει) τους = ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ. Άβατο για την Αστυνομία, τις Κρατικές Αρχές.

- Προσπαθούν με κάθε τρόπο, κάποτε... άκομψο, καταστροφικό (ιδιωτικών ή δημόσιων περιουσιών) ή και εγκληματικό ( :τραυματισμοί, ενίοτε θανάσιμοι) να πουν πως ή αλλάζουμε (εμείς), το Σύστημα Εξουσίας μας, ή συνεχίζουν ανελέητα (εκείνοι) το θεάρεστο έργο τους.

Τίθεται, κατόπιν των παραπάνω, το αμείλικτο ερώτημα:

Τί (πρέπει να) κάνει η "Συντεταγμένη Πολιτεία"; Το... "Φερόμενο ως Κράτος μας";

Υποχωρεί, κωφεύει, συμπορεύεται ή αντιδρά πραγματικά;

Μέχρι τώρα είναι ....ωσεί παρόν. Παρακολουθεί αμέτοχο την αυξανόμενη μπαχαλοποίηση.

Διαπιστώνοντας το γεγονός είχα - μεταξύ άλλων - συστήσει την επίσημη, ισότιμη αναγνώριση (όπως συμβαίνει πχ με το Βατικανό) του ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ ως ανεξάρτητου Κράτους, εντός των πλαισίων του υφιστάμενου "φερόμενου ως Κράτος " μας.

Πιστεύω πως αυτό θα διευκόλυνε , μέσω Πρεσβειών , την ειρηνική, πολιτισμένη, διακρατική διευθέτηση των διαφορών, με πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού.

Αλλά και τον τερματισμό χρονίζουσας αντιπαλότητας. (Σ.Σ Επιβεβλημένη η ομαλή ανταλλαγή πληθυσμών και Κρατικών Υπηρεσιών, Τραπεζών κλπ).

Αναμένοντας την αποδοχή της πρότασής μου, σκέφτηκα να προτείνω και κάτι ακόμα: Κατάργηση του Ασύλου (στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση). Κοντεύει μισός αιώνας από τότε που -άσκεφτα - καθιερώθηκε συνταγματικά το περιώνυμο "Άσυλο" ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ερευνών, φοιτητικών προβληματισμών.

Σταδιακά εκφυλίστηκε σε διαβόητο "Άσυλο Ανιάτων": διδασκόντων, διδασκόμενων, αναρχοαυτόνομων περαστικών περιθωριακών. Εξειδικευμένο εργαστήριο κατασκευής βομβών, χώρος καταλήψεων, διακίνησης ναρκωτικών, παντοειδών "ΑΣΥΛΙΤΩΝ" αλητών - ημεδαπών και αλλοδαπών - οι οποίοι ανακουφίζονται μετατρέποντας το χώρο του Πολυτεχνείου σε δημόσιο αφοδευτήριο (!). Ντροπή!....

ΥΓ. Στο μεταξύ - και για να αποφευχθεί η δημιουργία ψυχικών τραυμάτων στις τρυφερές ψυχούλες των "παιδιών" - να τους χτίσουν κάπου ένα δικό τους "Χώρο Ασυλίας" ώστε: να εκτονώνονται, να δημιουργούν , να κατοικοεδρεύουν , με την ευχή και την προσδοκία, αλλά και συμφωνία, πως δεν θα καταλαμβάνουν άλλα δημόσια κτήρια.

Ουδείς - με εξαίρεση το Κ.Σ (= Κομματικό Σύστημα) και ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ συνέλληνες - επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Γι' αυτό ακριβώς και συνεχίζουμε !.....

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος
Αρθρογράφος - Σχολιογράφος

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε