.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Καθημερινά πράγματα που μπορούν να μετατραπούν σε όπλα

Σε κατάσταση επιβίωσης ή απλώς σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να μας επιτεθεί, ακόμα και αν δεν έχουμε όπλα όπως ένα μαχαίρι ή πιστόλι ή σπρέι....
πιπεριού, μπορούμε με απλά και καθημερινά πράγματα που βρίσκονται γύρω μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και ενδεχομένως να σώσουμε την ζωή μας.

Ας δούμε κάποια από αυτά:

Προσοχή! Τα όπλα αυτά είναι πολύ επικίνδυνα και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παίζετε με αυτά.

- Εννοείται πως δεν μπορεί να έχει κάποιος νόμιμα ένα κανονικό φλογοβόλο στο σπίτι του. Ωστόσο, ένα πρόχειρο φλογοβόλο που σίγουρα θα έχετε δει στην τηλεόραση ή στο ίντερνετ, αποτελείται μόνο από μια λακ μαλλιών και έναν αναπτήρα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανάψετε τον αναπτήρα και να ψεκάσετε την λακ μέσα από την φλόγα προς την κατεύθυνση που θέλετε. Η φλόγα μπορεί να αδρανοποιήσει κάποιον που θέλει να σας επιτεθεί και να σας δώσει αρκετό χρόνο για να ξεφύγετε ή για να τον ακινητοποιήσετε.

- Η χλωρίνη και τα καθαριστικά αποχέτευσης είναι αρκετά επικίνδυνα υλικά από μόνα τους και πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από αυτά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ωστόσο, αν συνδυάσετε αυτά τα δύο, θα έχετε ένα όπλο που θα ζήλευαν ακόμα και στον 'Α Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η χημική ένωση αυτών των δύο υλικών θα δημιουργήσει ένα αέριο που θα κάνει ζημιά στα μάτια, στη μύτη και τον λαιμό κάποιου που θα εκτεθεί σε αυτό και αν η έκθεση διαρκέσει για αρκετή ώρα, τότε αυτός ο κάποιος θα πεθάνει. Το μείγμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν οξύ και να κάψει σχεδόν οτιδήποτε.

- Ένα στυλό είναι ένα όπλο από μόνο του. Απλά βγάλτε το καπάκι και καρφώστε με δύναμη κάποιον που σας επιτίθεται. Αν πετύχετε κάποια μεγάλη αρτηρία, μπορείτε να κάνετε κάποιον να πεθάνει από αιμορραγία μέσα σε μερικά λεπτά.

- Ρίξτε φελιζόλ μέσα σε βενζίνη μέχρι να μετατραπεί σε μια ημίρευστη, κολλώδη ουσία. Αν της βάλετε φωτιά, θα δημιουργήσετε ουσιαστικά ένα είδος ναπάλμ, το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο να σβήσει.

- Ένας πυροσβεστήρας είναι ουσιαστικά δύο όπλα σε ένα. Εκτός από το να χτυπήσετε κάποιον με αυτό το βαρύ, μεταλλικό αντικείμενο, μπορείτε επίσης να ψεκάσετε στο πρόσωπο του εχθρού σας και να τον αδρανοποιήσετε.

Μια καλή τακτική είναι πρώτα να ψεκάσετε, και μετά, μόλις σας δοθεί η ευκαιρία, να τον χτυπήσετε. Θα δώσετε έτσι πολύ χρόνο στον εαυτό σας να ξεφύγει ή να ακινητοποιήσει τον εχθρό.

- Οτιδήποτε μοιάζει με σκοινί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο. Καλώδια, κορδόνια, ζώνες, λάστιχα ποτίσματος, ακόμα και τα ρούχα, όλα αποτελούν πιθανά εργαλεία στραγγαλισμού. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δέσετε κάποιον και να τον κρατήσετε ακινητοποιημένο.

- Ένα πολύ επικίνδυνο όπλο είναι και η ζάχαρη. Εννοείται πως δεν θα κυνηγήσετε τον εχθρό σας, για να τον ταΐσετε ζάχαρη μέχρι να του προκαλέσετε έμφραγμα. Αλλά αν βράσετε την ζάχαρη μέσα σε νερό, θα έχετε ένα όπλο που θα κάνει τον εχθρό σας να καταριέται την ημέρα που αποφάσισε να τα βάλει μαζί σας.

Αν η καυτή ζάχαρη έρθει σε επαφή με το δέρμα, θα κολλήσει σε αυτό και θα συνεχίσει να καίει προκαλώντας απίστευτο πόνο. Λέγεται πως το όπλο αυτό χρησιμοποιούσαν κάποτε οι πειρατές.

- Τα εντομοκτόνα σπρέι μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμα σε περίπτωση που χρειάζεστε άμεσα ένα όπλο. Το καλό είναι ότι συνήθως τα σπρέι αυτά μπορούν να ψεκάσουν σε σχετικά μακρινές αποστάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πλησιάσετε πολύ τον εχθρό σας. Τα εντομοκτόνα μπορούν να προκαλέσουν έντονο ερεθισμό στα μάτια και στο δέρμα.

- Αν περπατάτε μόνος ή μόνη σας στο δρόμο και νιώθετε ότι έχετε κάποιον να σας ακολουθεί από πίσω, βγάλτε τα κλειδιά σας από την τσέπη ή την τσάντα σας και τοποθετήστε τα στο χέρι σας με τέτοιο τρόπο, ώστε κάθε κλειδί να εξέχει μεταξύ των δαχτύλων, σχηματίζοντας στην ουσία μια πρόχειρη σιδερογροθιά. Αν χτυπήσετε με δύναμη στο πρόσωπο ή στον λαιμό, θα κερδίσετε αρκετό χρόνο για να ξεφύγετε ή να ακινητοποιήσετε τον δράστη.

- Την δεκαετία του 1960 και του 1970, στην Αγγλία, οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλγουολ ήταν - και συνεχίζουν να είναι - γνωστοί για τον χουλιγκανισμό τους και την τάση τους να μπλέκουν σε καυγάδες. Τα επεισόδια ήταν τόσο συχνά και έντονα, που η αστυνομία αναγκαζόταν να κάνει έλεγχο στους οπαδούς πριν από κάθε ματς και να τους αφαιρεί όλα όσα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν όπλα.

Όμως, οι εφευρετικοί ταραχοποιοί βρήκαν τρόπο να ξεγελάσουν τους αστυνομικούς, φτιάχνοντας όπλα από... εφημερίδες. Επειδή κανένας δεν πίστευε πως μια εφημερίδα θα μπορούσε να αποτελεί ένα επικίνδυνο όπλο, οι οπαδοί έμπαιναν μέσα στο γήπεδο και έφτιαχναν το λεγόμενο "τούβλο του Μίλγουολ", όπου απλώς έστριβαν και δίπλωναν την εφημερίδα μέχρι να γίνει σκληρή σαν τούβλο.

Με αυτό το τούβλο, λοιπόν, οι χουλιγκάνοι επιτίθονταν στους οπαδούς τον άλλων ομάδων, χτυπώντας τους στο σώμα και στο κεφάλι, και προκαλώντας τους αρκετά μεγάλες ζημιές.

Το "τούβλο του Μίλγουολ" μπορεί να γίνει πολύ πιο επικίνδυνο, μέχρι και θανατηφόρο, αν μετατραπεί σε ένα είδος τόμαχοκ (ινδιάνικο τσεκούρι), όπως δείχνει η φωτογραφία. Στην ουσία, ανάμεσα στην διπλωμένη εφημερίδα μπαίνει μια αιχμηρή πέτρα και όλο το όπλο δένεται με ταινία για να μείνει ενωμένο.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε