.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Αργεντίνικο τανγκό - Η γλώσσα της κίνησης και του πάθους [βίντεο]

Κανένας άλλος χορός δεν έχει τόσο πάθος από το Αργεντίνικο τανγκό. Δεν είναι απλώς μια σειρά από κινήσεις, αλλά μια γλώσσα που....
τα λέει όλα μόνη της.

Στην πραγματικότητα,οι χορευτές μιλούν άπταιστα τη γλώσσα του Tango, και γίνονται κατανοητοί με τις κινήσεις τους. Μοιράζονται τα συναισθήματα μέσα από αποφασιστικά βήματα, κάθε άγγιγμα και αναπνοή στην πίστα.

Το Αργεντίνικο τανγκό είναι ένας πολύ απαιτητικός χορός με ακριβείς κινήσεις και βήματα. Πιστεύεται ότι έχει γεννηθεί στο Ρίο ντε λα Πλάτα πριν περίπου 100 χρόνια. Από τότε έχει γίνει σύμβολο της ψυχής της Αργεντινής και μέρος του εθνικού χαρακτήρα της χώρας.

Το 2009, η UNESCO, δήλωσε ότι το Αργεντίνικο Tango είναι μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του κόσμου. Η λέξη "τανγκό" πιστεύεται ότι προέρχονται από τις αφρικανικές γλώσσες. Σημαίνει, "κλειστός χώρος."


TriumphRainbow

Στα μέσα του 19ου αιώνα, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού του Μπουένος Άιρες ήταν της μαύρης φυλής, καθώς η πόλη ήταν κύριο λιμάνι εισόδου για το αφρικανικό εμπόριο σκλάβων στην περιοχή.
Στις αποικίες της Ισπανίας το Τango, ήταν ένα μέρος όπου οι Αφρικανοί συγκεντρώνονταν για να χορέψουν.

Άλλοι πιστεύουν ότι Tango προέρχεται από την πορτογαλική λέξη "Tanger", που σημαίνει παίζω ένα μουσικό όργανο. Η λέξη αποδίδεται επίσης στη λατινική λέξη "Tangere", που σημαίνει αγγίζω.

Ο χορός γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, στους δρόμους, και τα μπαρ του Μπουένος Άιρες. Έγινε ένας τρόπος ζωής για τους μετανάστες στο Μπουένος Άιρες, που αντιμετώπιζαν την πίκρα του να είναι μακριά από τις πατρίδες, και τις γυναίκες τους. Ο πόνος, η νοσταλγία, η επιθυμία και η μελαγχολία γέννησαν το Tango.


Aleksandra Madzoski

Έγινε δημοφιλής χορός για τους πλούσιους άνδρες στις αρχές του 1900. Δεν άργησε ο αισθησιακός χορός να βρεί το δρόμο του σε αίθουσες χορού και καφετέριες. Οι ιδιοκτήτες των μπάρ προσλάμβαναν τους μουσικούς για να διασκεδάσουν τους ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά.

Για να εξασκήσουν τις ικανότητές τους, οι άνδρες χόρευαν Tango με τις σερβιτόρες σε καφετέριες και μπαρ, που αργότερα προσλαμβάνονταν ως παρτενέρ στο χορό. Κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής, ο χορός ήταν ένα σημάδι ανδρισμού και το Tango έγινε ένα προοίμιο για σεξ.

Τα Καμπαρέ του Μπουένος Άιρες τον χαρακτήρισαν "απαγορευμένο χορό." Στη συνέχεια έγινε δημοφιλής και σε άλλες χώρες, ιδίως στη Γαλλία, την Αγγλία και τη Γερμανία.

Σήμερα, ο χορός έχει την τιμητική του σε σχολές χορού. Παρά το άσχημο ξεκίνημά του στην Αργεντινή το Tango έχει γίνει ένας εξελιγμένος χορός που αγκαλιάστηκε από διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.

Η γλώσσα του δεν είναι μόνο προφορική ή γραπτή. Σηματοδοτεί με τις κινήσεις του σώματος, μηνύματα, συναισθήματα και σκέψεις, και έγινε μια γλώσσα που μιλάει για την καρδιά και την ψυχή του άλλου.


Vincent and Flavia Live

Στο Tango,κάθε φορά που χορεύει ένα ζευγάρι, δεν υπάρχει καμία σκέψη, μόνο συναίσθημα. Αυτός είναι ο λόγος, που όταν εκτελούνται τέλεια οι χορευτικές κινήσεις είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή για τους χορευτές, καθώς και για το κοινό.

Οι έμπειροι χορευτές του Αργεντίνικου τανγκό έχουν πει πολλές φορές ότι ακόμη και αν χορεύετε την ίδια χορογραφία με την ίδια μουσική κάθε φορά, ο χορός ποτέ δεν είναι ίδιος. Το Tango Αργεντινής συχνά αποκαλείται το "μυστικό που χορεύουν δύο άνθρωποι"

Είναι ένας χορός που δεν εκτελείται με τα πόδια, τους γοφούς ή τα χέρια, αλλά από την καρδιά και την ψυχή. Για τους αμύητους, το Tango μπορεί να φαίνεται απλό, επειδή οι χορευτές μοιάζουν σαν να περπτούν.

Αλλά για εκείνους που πραγματικά καταλαβαίνουν Αργεντίνικο τανγκό, το βλέπουν σαν μια πολύ γνωστή μορφή επικοινωνίας. Είναι η γλώσσα που μιλούν με τα μάτια της ψυχής τους, και γενναιόδωρα τη μοιράζονται με το κοινό, με τον πιο οικείο τρόπο.


Tristesse1

Βιντεοεπιλογή: Ε-ΡΟΔΙΟΣ

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε