.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ποιοι ζητούν να απαγορευτεί η διδασκαλία Πλάτωνα και Αριστοτέλη

Πρωτοφανείς καταστάσεις στον χώρο της Ευρωπαϊκής Παιδείας
Στο πλαίσιο επιβολής της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της Νέας Τάξης με ταυτόχρονη υποβάθμιση των λευκών ανθρώπων, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του....
Λονδίνου, απαιτούν, στοχαστές όπως ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης να διαγραφούν από την εξεταστέα ύλη... επειδή είναι λευκοί!

Η απίστευτη είδηση έρχεται από μέσα Ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποίς παραθέτουν λεγόμενα από φοιτητές της Σχολής Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, που απαιτούν «η πλειοψηφία των φιλοσόφων για τα μαθήματα» να είναι από την Αφρική και την Ασία!!!

Η ένωση μαθητών εκεί ανέφερε πως η απαγόρευση λευκών φιλοσόφων θα πρέπει να είναι μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας για την «απο-αποίκηση» του πανεπιστημίου και «την αντιμετώπιση της διαρθρωτικής και επιστημολογικής κληρονομιάς της αποικιοκρατίας».

«Λευκοί φιλόσοφοι» θα πρέπει να είναι στην εξεταστέα ύλη μόνο «εφόσον απαιτείται», και το έργο τους θα πρέπει να μελετηθεί από μια «κριτική σκοπιά», προσθέτει η εν λόγω ένωση φοιτητών.

Πολλοί μελετητές έχουν εξοργιστεί από τη απαίτηση, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση θα μπορούσε να βγει εκτός ελέγχου.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια ολόκληρη περιοχή της πνευματικής προσπάθειας χωρίς να έχει διερευνηθεί, και σαφώς δεν έχουν διερευνηθεί τι εννοούν με τον όρο λευκοί φιλόσοφοι» δήλωσε στην Daily Mail, ο Sir Roger Scruton.

Ο αντικαγκελάριος του Πανεπιστημίου του Μπάκιγχαμ, Sir Anthony Seldon, δήλωσε στην Daily Mail ότι μοιάζει με «έναν πραγματικό κίνδυνο, να βγει εκτός ελέγχου η πολιτική ορθότητα».

Στον αντίποδα, η Δρ Ντέμπορα Τζόνστον, διοικητικό στέλεχος της σχολής, βλέπει την πρωτοβουλία των μαθητών να αμφισβητήσουν την εξεταστέα ύλη ως θετική, εξηγώντας ότι «ενημερωμένη και κριτική συζήτηση και αντιπαράθεση, σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών που διδάσκεται» είναι «ένα υγιεινό και κατάλληλο μέρος της ακαδημαϊκής επιχείρησης».

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε