.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Επιστήμονες «εντόπισαν» νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα

Ιρλανδοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο ανθρώπινος οργανισμός διαθέτει ένα επιπλέον όργανο που μέχρι σήμερα δεν έχει αναγνωριστεί, το μεσεντέριο....

Το μεσεντέριο, όπως ονομάζεται το νέο όργανο του πεπτικού μας συστήματος και συνδέει το έντερό μας με την κοιλιά μας, θεωρούνταν μέχρι σήμερα απλά ένα σύνολο αποσπασματικών δομών.

Αντί όμως για απλό δομικό στοιχείο του πεπτικού συστήματος, οι επιστήμονες ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι αποτελεί ένα όργανο, του οποίου ωστόσο η ακριβής λειτουργία δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη.

Όπως υποστηρίζει πάντως ο Ιρλανδός ερευνητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Limerick, J Calvin Coffey, η ανακάλυψη του νέου αυτού οργάνου θα αλλάξει τα δεδομένα, τόσο στη διάγνωση παθήσεων όσο και στην ιατρική γενικότερα.

«Όταν αντιλαμβανόμαστε το μεσεντέριο ως ανεξάρτητο όργανο, μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τις ασθένειες στην κοιλιακή χώρα, λαμβάνοντας υπόψη το νέο αυτό παράγοντα. Πλέον γνωρίζουμε την ανατομία και τη δομή. Το επόμενο βήμα είναι η λειτουργία.

Όταν την κατανοήσουμε και αυτή, θα μπορούμε να εντοπίσουμε τη μη φυσιολογική συμπεριφορά και να την αναγνωρίσουμε ως ασθένεια. Όλα αυτά θα αποτελέσουν και τον ξεχωριστό κλάδο της μεσεντερικής επιστήμης», εξήγησε ο Coffey στην Independent.

H μελέτη στην οποία περιγράφεται το νέο όργανο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Lancet Gastroenterology & Hepatology.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε