.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Δικαίωση των Ελλήνων της Β.Ηπείρου από τους διωγμούς του Έντι Ράμα

Οι διωγμοί των Ελληνικών πληθυσμών είναι γεγονός.
Όσο κι αν η Ελληνική Κυβέρνηση δεν θέλει να αναμειχθεί επανειλημμένως, οι διώξεις που υφίστανται οι Έλληνες της Χειμάρρας είναι πραγματικοί, μέσα....
φυσικά στο πλαίσιο του εγχειρήματος για την... ανάπλαση της περιοχής.

Το έργο αυτό το έχει αναλάβει η μετριοπαθής κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει προκαλέσει τον ελληνισμό με τις δηλώσεις του.

Αυτή τη φορά ωστόσο "φρένο" στα σχέδια του Έντι Ράμα για την...εκποίηση των ελληνικών περιουσιών, βάζει ο ίδιος ο Συνήγορος του Πολίτης της Αλβανίας, κάνοντας λόγο για παράνομες ενέργειες εις βάρος των ιδιωτικών περιουσιών.

"Ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά εδώ και τώρα τον αυστηρό σεβασμό της νομικής διαδικασίας, η οποία έχει παραβιαστεί ως προς την έγκριση του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας. Την αναστολή κάθε περαιτέρω ενέργειας στην εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου ανάπλασης".

Οι μαρτυρίες των Ελλήνων της Χειμάρρας -που εκ των πραγμάτων αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων στην περιοχή- κάνουν λόγο για προκλητικές συμπεριφορές, τόσο από την πολιτεία όσο και από ακραία μουσουλμανικά στοιχεία, που πολλές φορές έχουν βάλει στόχο τα σπίτια, τις εκκλησίες και τα σχολεία των Ελληνόφωνων χωριών της Β.Ηπείρου.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε