.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

21 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την Κίνα

- Οι Κινέζοι ονομάζουν την χώρα τους "Zhongguo", που σημαίνει "Το Μέσο Βασίλειο". Η σημερινή ονομασία της χώρας (Κίνα) προήλθε από την Δυναστεία τον Τσιν....

- Η Κίνα έχει τον μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο (Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός), με πάνω από 2,3 εκατομμύρια ενεργό στρατιωτικό προσωπικό.

- Στο ετήσιο φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος, σφάζονται περίπου 10.000 σκυλιά για κατανάλωση.

- Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, 250.000 Κινέζοι πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

- Λέγεται πως τον 1ο αιώνα μ.Χ., κατά τη διάρκεια της Μάχης του Τζιτζί, ο στρατός της κινεζικής αυτοκρατορίας αντιμετώπισε κάποιους "εξωτικούς" στρατιώτες, των οποίων ο σχηματισμός έμοιαζε με λέπια ψαριού. Αυτό θυμίζει τον σχηματισμό χελώνας που χρησιμοποιούσε ο ελληνικός και ο ρωμαϊκός στρατός. Κάποιες θεωρίες λένε πως οι στρατιώτες αυτοί ήταν οι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι, ενώ άλλες πως πρόκειται για απογόνους του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μετά την μάχη, αυτοί οι "εξωτικοί" στρατιώτες εγκαταστάθηκαν στο χωριό Λικιάν, και μέχρι σήμερα, το DNA κάποιων κατοίκων φαίνεται να έχει καυκάσια προέλευση.

- Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στον κόσμο, με σχεδόν 89 εκατομμύρια μέλη. Το πρώτο είναι το κόμμα Bharatiya Janata της Ινδίας, με 110 εκατομμύρια μέλη.

- Η Κίνα έχει βγάλει μια ολόκληρη λίστα με λέξεις που απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Ανάμεσα σε αυτές τις λέξεις είναι και η "λογοκρισία".

- Πολλές γυναίκες στην Κίνα, ειδικά πριν τον γάμο τους, κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης παρθενικού υμένα, για να είναι παρθένες την ημέρα του γάμου τους.

- Η Κίνα εκτελεί περισσότερους ανθρώπους απ'ότι όλες οι υπόλοιπες χώρες του πλανήτη μαζί. Αν και ο επίσημος αριθμός εκτελέσεων στην Κίνα παραμένει μυστικός, υπολογίζεται πως κάθε χρόνο εκτελούνται περίπου 5.000 άνθρωποι, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο, ο συνολικός αριθμός είναι μόλις 700. Πολλές φορές, ο λόγος για τον οποίο γίνονται οι εκτελέσεις, είναι η αποτυχία στη δουλειά, η αντίσταση κατά της αρχής, η περιττή ρύπανση του περιβάλλοντος (!), καθώς και πολλοί άλλοι περίεργοι λόγοι. Λόγω των συχνών εκτελέσεων, στην Κίνα έχουν κατασκευαστεί ειδικά "βαν θανάτου", όπου εν κινήσει γίνονται οι εκτελέσεις, όσο πιο γρήγορα και οικονομικά γίνεται.

- Στην Κίνα, 900.000 παιδιά γεννιούνται με συγγενείς ανωμαλίες κάθε χρόνο.

- Σύμφωνα με ένα πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι της Κίνας είναι τόσοι πολλοί, που έχουν φτάσει μέχρι και τις ΗΠΑ.

- Στην Κίνα μπορείς να σπουδάσεις "σουτιενολογία" και με το πτυχίο να πιάσεις δουλειά σε εταιρίες όπως η Top Form, που φτιάχνει 60 εκατομμύρια σουτιέν κάθε χρόνο.

- Η Κίνα έχει την χειρότερη ανισορροπία μεταξύ των φύλων στον κόσμο. Λόγω της πολιτικής του ενός παιδιού, πολλές οικογένειες έκαναν εκτρώσεις τα θηλυκά μωρά τους, έτσι ώστε να αποκτήσουν ένα αρσενικό. Σήμερα, οι άντρες είναι περισσότεροι από τις γυναίκες κατά 34 εκατομμύρια. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, καθώς οι πιθανότητες για κάποιον άντρα να διαπράξει ένα έγκλημα, να αποκτήσει επικίνδυνους εθισμούς, να ασκήσει βία κατά των γυναικών κτλ, μειώνονται δραστικά όταν παντρεύεται.

- Στην Κίνα κυκλοφορεί η μόδα του βαψίματος του κατοικίδιου ζώου, για να μοιάζει με κάποιο άγριο ζώο, όπως η τίγρη, η ζέβρα και το πάντα.

- Οι Κινέζοι τρώνε 4 εκατομμύρια γάτες κάθε χρόνο.

- Ο Μάο Τσετούνγκ είχε κάνει πρόταση στις ΗΠΑ για να στείλει 10 εκατομμύρια γυναίκες, έτσι ώστε να βοηθήσει τους Αμερικανούς να αυξήσουν τον πληθυσμό τους.

- Αν και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας είναι επίσημα μια άθεη οργάνωση, η κυβέρνηση έχει επιβάλλει ένα νόμο που λέει πως οι πολίτες που επιθυμούν να αναγεννηθούν, πρέπει πρώτα να... συμπληρώσουν μια αίτηση και να την υποβάλουν σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες για έγκριση. Ο πραγματικός λόγος αυτού του νόμου, ωστόσο, είναι πως η κυβέρνηση θέλει να μπορεί να διαλέξει το ποιος θα είναι ο νέος Δαλάι Λάμα του Θιβέτ.

- Ο κινεζικός στρατός εκπαιδεύει χιλιάδες περιστέρια για να ενισχύσει τις υποδομές επικοινωνίας σε περίπτωση πολέμου.

- Στην κινεζική τηλεόραση είναι παράνομο να χρησιμοποιείς λογοπαίγνια.

- Οι γυναίκες που μένουν ελεύθερες μετά τα 27 τους χρόνια, ονομάζονται "απομεινάρια" ακόμα και από τα κρατικά ΜΜΕ.

- Οι Κινέζοι στρατιώτες φορούν καρφίτσες στους γιακάδες τους, έτσι ώστε να μην αποκοιμηθούν εν ώρα υπηρεσίας.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε