Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Οι Έλληνες της Αιγύπτου δηλώνουν πως η τρομοκρατία δεν θα τα καταφέρει [VID]

Χριστιανοί ο στόχος της επίθεσης στην Αίγυπτο
Άλλο ένα χτύπημα κατά των Χριστιανών της Ανατολής.
Η ισχυρή έκρηξη για την οποία σας ενημερώσαμε πριν από λίγο, είχε τελικά ως κύριο στόχο Χριστιανούς πιστούς, που εκείνη την ώρα....
παρακολουθούσαν την κυριακάτικη λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στη συνοικία Αμπασίγια του Καϊρου.

Οι αρχές κάνουν λόγο για μεγάλη σφαγή Χριστιανών, με τους νεκρούς να είναι τουλάχιστον 20 και τους τραυματίες 35. Ορισμένοι μάλιστα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφερόμενοι στο κεντρικό νοσοκομείο του Καϊρου εκτάκτως.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί πίσω από ένα κάθισμα στην εκκλησία των Κοπτών, πλήττοντας κυρίως τις γυναικείες θέσεις.

Μέχρι στιγμής πάντως για το νέο αιματοκύλισμα Χριστιανών στην περιοχή, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Κάποιοι αξιωματούχοι προκαταβάλλουν σύνδεση του ISIS, ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα.


Μετά την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε δίπλα στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής με ανακοίνωσή του τόνισε ότι «η δύναμη που διαθέτει ο Αιγυπτιακός λαός θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τις δύσκολες αυτές ώρες και να βγει νικητής».

Σημείωσε ακόμη: «Για άλλη μία φορά, η τρομοκρατία προσπαθεί να επιβιώσει στην Αίγυπτο, αλλά δεν θα το καταφέρει. Ο αιγυπτιακός λαός, υπό τη σοφή ηγεσία του, έχει καταλάβει πλέον καλά το σχέδιο των απάνθρωπων, και η κάθε τους προσπάθεια πέφτει στο κενό.

Την Παρασκευή (ημέρα προσευχής των μουσουλμάνων) κτύπησαν κοντά σε τζαμί, σήμερα Κυριακή (ημέρα προσευχής των Χριστιανών) κτύπησαν εκκλησία, όλα αυτά μοιάζουν για εμάς που ζούμε εδώ, πράξεις απελπισίας, καθώς βλέπουν το τέλος τους να έρχεται.

Μπορεί να θρηνούμε θύματα, αλλά είναι προφανές πως βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου διεθνώς με την τρομοκρατία και φυσικά θα υπάρχουν θύματα, μόνο που έτσι ο πόνος που μάς προκαλούν μετατρέπεται σε πείσμα να είμαστε ενωμένοι για να τούς αντιμετωπίσουμε.

Με πολύ λοιπόν πόνο, η Eλληνική παροικία στο Κάιρο και ολόκληρη την Αίγυπτο εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα φονικά κτυπήματα των δολοφόνων, στέκεται μαζί με τους Αιγύπτιους αδελφούς μας Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, εκφράζοντας τα βαθιά συλλυπητήριά μας, αλλά και την εμπιστοσύνη μας στη δύναμη του ιστορικού αιγυπτιακού λαού να ξεπερνά τις δύσκολες στιγμές και να βγαίνει νικητής».

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας


News Major

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε