.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Η δήμαρχος Κάσου: Δεν μας φοβίζουν αυτά που λένε οι Τούρκοι [vid]

Αποστρατικοποίηση της Κάσου ζητά η Τουρκία
Νέα πρόκληση της Άγκυρας αυτή τη φορά με τη μορφή ΝΟΤΑΜ. Έντονη ανησυχία προκαλεί η συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο αυξάνοντας τους φόβους πως....
ίσως επιχειρηθεί η πρόκληση μιας Ελληνοτουρκικής κρίσης με φόντο το πέλαγος που «ενώνει» τις δύο χώρες.

Νέο επεισόδιο είναι η ΝΟΤΑΜ Α5446/16 που εξέδωσε η Τουρκία με την οποία ισχυρίζεται ότι μια εκ των τριών περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για την διεξαγωγή ασκήσεων με την ΝΟΤΑΜ Α2646/46 και συγκεκριμένα η περιοχή Νότια της ΚΑΣΟΥ αποτελεί αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ΕΕΔ.


militaire.gr


Η Δήμαρχος Κάσου Μαίρη Σορώτου σχολίασε τις νέες προκλήσεις των Τούρκων.

«Εμάς δεν μας φοβίζουν αυτά που λένε οι Τούρκοι, μας φοβίζουν αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας», δήλωσε η δήμαρχος Κάσου Μαίρη Σορώτου.


«Η Ελλάδα δεν τελειώνει στο Αιγαίο, αρχίζει από το Αιγαίο. Εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες του Ελληνικού πολιτισμού και κρατάμε ψηλά την Ελληνική σημαία, αλλά να μη μας ξεχνάνε» πρόσθεσε.

Η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία ζητά αποστρατικοποίηση της Κάσου. Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει πως μία από τις τρεις περιοχές που δεσμεύει η Ελλάδα για τις στρατιωτικές ασκήσεις και συγκεκριμένα η περιοχή νότια της Κάσου είναι αποστρατικοποιημένη και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Κάσος είναι Ελληνική νήσος του νότιου Αιγαίου και το νοτιότερο από τα Δωδεκάνησα. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάρπαθο. Έχει σχήμα περίπου ρομβοειδές επίμηκες με μέγιστο μήκος από το Ακρωτήρι Αυλάκι μέχρι το Ακρωτήρι Ακτίνα 19,8 χλμ. και μέγιστο πλάτος (στο μέσον σχεδόν της νήσου) 7,7 χλμ. Η έκταση της φθάνει τα 66,4 τ.χλμ. και έχει μήκος ακτών 59 χλμ.


δημαρχος Κασου από Enikos_gr


[Πηγή 1]

[Πηγή 2]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε « » Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας