Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Spiegel: Χριστούγεννα χωρίς χρήματα για χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα

Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου στο περιοδικό Spiegel, όπου γίνεται αναφορά στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας....

Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το 90% των ανέργων στην Ελλάδα δε θα λάβουν ενίσχυση από το κράτος από τα Χριστούγεννα, ενώ διευκρινίζεται επίσης, ότι το επίδομα ανεργίας είναι διαθέσιμο μόνο για ένα χρόνο στην Ελλάδα, με ένα ποσό των 200 ευρώ να δίνεται για το επιπλέον 12μηνο.

«Η κρίση διαρκεί πλέον 6 χρόνια και έχει μετατρέψει τους ανέργους σε μακροχρόνια άνεργους. Μετά το πέρας του παραπάνω χρονικού διαστήματος, δεν δίνεται στήριξη από το Ελληνικό κράτος και οι άνεργοι εξαρτώνται αποκλειστικά από τη συνδρομή των ανθρωπιστικών οργανώσεων, την Εκκλησία και τους δήμους», γράφει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 350.000 οικογένειες έχουν μόνο ένα άτομο που εργάζεται. Το ποσοστό ανεργίας τον Σεπτέμβριο ήταν στο 23,1%, έχοντας την υψηλότερη τιμή στην ΕΕ.

«Εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στην αγορά εργασίας, πάνω από 300.000 μορφωμένοι πολίτες έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία 6 χρόνια», σχολιάζει το περιοδικό και καταλήγει ότι στην ομάδα ηλικίας έως 24 ετών 46,9% είναι χωρίς δουλειά.

[Πηγή] 

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε