.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

MEΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΓΚΥΡΑΣ! Ο ρόλος του ΙΣΡΑΗΛ...

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου η κοινή στρατιωτική άσκηση "Viper Valley 2016" Ελλάδας - Ισραήλ....

Η Πολεμική Αεροπορία στέλνει στο Ισραήλ F-16 Block 50 από την 341Μ και 347Μ και είναι η δεύτερη ενέργεια, μετά την άσκηση με την Αίγυπτο, που αποτελεί "γροθιά" για την Τουρκία, αφού δείχνει ότι η χώρα μας αποκτά συμμάχους.

Την ίδια ώρα, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αναμένεται να επιδεινωθούν, καθώς σήμερα η χώρα μας αρνήθηκε την έκδοση των τριών, εκ των οκτώ, Τούρκων στρατιωτικών που είχαν φτάσει στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στη γείτονα.

Ήδη το γεγονός σχολιάζεται στα τουρκικά ΜΜΕ και σύμφωνα με δημοσιεύματα, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αναφέρουν ότι αυτή η εξέλιξη θα βάλει "φωτιά" στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι τουρκικό έντυπο είχε υποστηρίξει ότι οι οκτώ είναι από τους βασικούς υπόπτους για την δολοφονία του Τούρκου προέδρου.

Παράλληλα, το Ισραήλ έχει θορυβηθεί αφού η εταιρεία Rosatom ανακοίνωσε ότι ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας στο Akkuyu θα είναι έτοιμος το 2023 και κανείς δεν επιθυμεί να δει την Τουρκία πυρηνικά ισχυρή.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε