Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Τουρκικό πλοίο προσάραξε έξω από την Κω

Προσέκρουσε σε βράχια τις πρώτες πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα
να προκληθεί ρήγμα
Συναγερμός σήμανε στην Κω το πρωί της Δευτέρας, εξαιτίας ενός τουρκικού πλοίου που προσάραξε μόλις 40 μέτρα μακριά από βορειοδυτική ακτή του....
νησιού, κοντά στην περιοχή Αμμόγλωσσα.

Σύμφωνα με το kosnews24.gr, το πλοίο προσέκρουσε σε βράχια τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά τις οποίες στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6-7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος Κω και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές.

Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου παραμένουν στο εσωτερικό του και αν κριθεί απαραίτητο θα το εγκαταλείψουν με σχοινί.

Ως καταδυτικό φέρεται το πλοίο της Τουρκίας που προσάραξε στην Κω

Από το περιστατικό έχει προκληθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων στην πρύμνη του «Alcatras»

Σε αβαθή και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή Λάμπης της Κώ, έχει προσαράξει από χθες το φερόμενο ως καταδυτικό πλοίο «Alcatras» σημαίας Τουρκίας με 5 μέλη το πληρώματος.

Σύμφωνα με δήλωση πλοιάρχου, το πλοίο με τεχνικό εξοπλισμό είχε αποπλεύσει από το λιμένι Τούζλα στην Τουρκία με προορισμό την Αττάλεια αλλά λόγω βλάβης του πηδαλίου βρέθηκε, όπως υποστηρίζει ο καπετάνιος, σε αυτό το σημείο.

Από το περιστατικό έχει προκληθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων στην πρύμνη του «Alcatras», ενώ περιπολικό σκάφος και ρυμουλκό κατευθύνθηκαν στο σημείο προς παροχή συνδρομής, όμως λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών, αυτή δεν κατέστη δυνατή. Στη θαλάσσια περιοχή δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση.

Μυστήριο με το φορτίο του Τουρκικού πλοίου στην Κω

Tο υπουργείο Ναυτιλίας φαίνεται ιδιαίτερα συγκρατημένο και σε ανακοίνωση κάνει λόγο για «φερόμενο ως καταδυτικό πλοίο»

Μεγάλο μυστήριο αποτελεί το φορτίο του

Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, στο πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό το λιμάνι Αττάλειας της Τουρκίας μεταφέροντας τεχνικό εξοπλισμό, επιβαίνουν συνολικά πέντε αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους, ενώ αιτία της προσάραξης είναι βλάβη στο πηδάλιο του πλοίου.

Από το περιστατικό φέρεται να προκλήθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στην πρύμνη του πλοίου, ενώ περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και ρυμουλκό κατευθύνθηκαν στο σημείο προς παροχή συνδρομής, η οποία όμως δεν κατέστη δυνατή, λόγω των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, που προέρχεται από την Κω, ο πλοίαρχος απέρριψε κάθε βοήθεια από την Ελλάδα, προκαλώντας έτσι πολλά ερωτηματικά για τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση. Είτε πρόκειται για ένα ακόμη παιχνίδι των Τούρκων, είτε δεν θέλει να αποκαλύψει το φορτίο του πλοίου.

Το φορτίο ακόμη φέρεται να είναι η αιτία που ο Τούρκος καπετάνιος αρνείται να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Κω και θέλει η βλάβη να διορθωθεί επί τόπου.

Μάλιστα το υπουργείο Ναυτιλίας φαίνεται ιδιαίτερα συγκρατημένο και σε ανακοίνωση κάνει λόγο για «φερόμενο ως καταδυτικό πλοίο».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

«Προσάραξη πλοίου ”ALCATRAS” ξένης σημαίας στην Κω: Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, πρωινές ώρες σήμερα (σ.σ. χθες), για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Άκρας Σκανδαρίου ν. Κω.

Στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι το φερόμενο ως καταδυτικό πλοίο ”ALCATRAS” σημαίας Τουρκίας, είχε προσαράξει σε αβαθή και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 100m από την ακτή Λάμπης.

Σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου, στο ως άνω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Τούζλα Τουρκίας με προορισμό το λιμένα Αττάλειας Τουρκίας μεταφέροντας τεχνικό εξοπλισμό, επιβαίνουν συνολικά πέντε (05) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους, ενώ αιτία της προσάραξης είναι βλάβη πηδαλίου.

Από το περιστατικό προκλήθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στην πρύμνη του πλοίου, ενώ περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. και Ρ/Κ ”ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ” Ν.Π. 8481 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ., κατευθύνθηκαν στο σημείο προς παροχή συνδρομής, η οποία όμως λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν κατέστη δυνατή.

Το ”ALCATRAS” παραμένει προσαραγμένο χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου».

Φωτογραφίες από το kostoday.com
[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε