.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

«Ειμαστε έτοιμοι για μετωπική με τους δανειστές» (βίντεο)

«Ανοιχτά όλα ακόμη κι οι εκλογές»
Κώστας Ζουραρις
Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών ο Κ. Ζουράρις. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ την Κυριακή, ο Κ. Ζουράρις δεν απέκλεισε οι πρόσφατες....
εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους να έχουν άρωμα εκλογών.

«Το πρώτο άρωμα είναι το άρωμα του χρήματος, το οποίο θα πέσει στις τσέπες των μικροσυνταξιούχων. Αν υπάρχει και άρωμα εκλογών, θα το δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, υποστήριξε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για μετωπική σύγκρουση σε περίπτωση που οι δανειστές συνεχίσουν να μην τηρούν τα συμφωνηθέντα.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, χαρακτήρισε «κοινωφελή δικτάτορα» τον Ερντογάν, ο οποίος απολαμβάνει ευρύτατης λαϊκής αποδοχής, ενώ εκτίμησε πως δεν έχει αξιώσεις για το Αιγαίο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε εγρήγορση.

«Αφενός η εγρήγορση μας είναι σε υψηλά επίπεδα, αφετέρου πρόκειται για μια εσωτερική τους ιστορία, βιώνουν έναν εμφύλιο σπαραγμό, οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα. Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για το Αιγαίο αλλά για τα πετρέλαια της Μοσούλης, γι’ αυτό και αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης».

Επανέλαβε πως τα αρχαία ελληνικά θα πρέπει να ξεκινήσουν σε νηπιαγωγείο και δημοτικό «υπό τη μορφή παιχνιδιού» και προανήγγειλε τη δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων Ελληνικών στην Α’ και Β’ Γυμνασίου και Λυκείου. Σχετικά με τα θρησκευτικά, δήλωσε πως «συνεχίζεται ο διάλογος και προσωρινώς θα διδάσκονται ως έχουν, λαμβάνοντας υπόψιν τις παρατηρήσεις των θεολόγων και του


Αυγερινός Χατζηχρυσός

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε