Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Η ονειροπόληση δείχνει ένα καλά εξοπλισμένο εγκέφαλο

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αφήνοντας το μυαλό τους να περιπλανηθεί μακριά σε κάποια φαντασίωση, δεν μπορούν συγχρόνως να δώσουν....
ιδιαίτερη προσοχή σε οποιαδήποτε άλλη εργασία.

Μέσα από μια ονειροπόληση δημιουργείς επεισόδια, και σκηνές που διηγείσαι στον εαυτό του.Το όνειρο και η ονειροπόληση διαφέρουν μεταξύ τους. Τα κοινά χαρακτηριστικά τους είναι ότι, ανεξάρτητα από το πόσο αποδίδουν την πραγματικότητα, δίνουν ικανοποίηση στο άτομο, και έχουν πηγή την παιδική ηλικία. Στην ονειροπόληση, η ιστορία φαίνεται να είναι πιο συγκροτημένη και τροφοδοτεί το όνειρο προσφέροντας ένα σενάριο.

Η φαντασία είναι μια δημιουργική δραστηριότητα, ανάμεσα στο ιδεατό και το πραγματικό που συμμετέχει και η αντίληψη. Τα σύννεφα του μυαλού που περιπλανιόνται συνήθως εκφράζονται σε όλες τις ηλικίες, και είναι διαπιστωμένο ότι δίνει στιγμές ξεκούρασης.

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι εκείνοι που ονειροπολούν, ή αφήνουν το μυαλό τους να περιπλανηθεί, έχουν υψηλότερο ποσοστό μνήμης στις εργασίες τους.

Αυτή η εκπληκτική αποκάλυψη προέκυψε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας.

Ανακάλυψαν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το πώς εκείνοι που επιτρέπουν το μυαλό τους να περιπλανηθεί, ή να ονειροπολήσει, μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν αναμνήσεις εργασίας που ξεπερνούν κατά πολύ αυτούς που δεν ονειροπολούν.

Υπάρχει μια σύνδεση στην ικανότητα μνήμης εργασίας ενός ατόμου που επιδρά στο μυαλό.

Τα άτομα που επιτρέπουν το μυαλό τους να περιπλανηθεί έχουν μια ικανότητα μνήμης που ορίζεται ως η ικανότητα του εγκεφάλου να διατηρεί και να ανακαλεί πληροφορίες παρόλους τους περισπασμούς.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα άτομο που ονειροπολεί, κατά τη διάρκεια ορισμένων δραστηριότητων έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα μνήμης εργασίας από ότι εκείνοι που δεν το κάνουν. Οι συμμετέχοντες που αφαιρούνταν επικεντρώνονταν περισσότερο στις εργασίες που απαιτούσαν περισσότερη προσοχή και εστίαση.

Δεν μπλοκάρει τις αισθητηριακές πληροφορίες του περιβάλλοντα χώρου, αλλά δίνει αρκετό χώρο, για να καλύψει την αμέριστη προσοχή σε πιο σκληρά καθήκοντα. Η αφηρημάδα δεν είναι σε θέση να μπλοκάρει τις αισθητηριακές πληροφορίες από τον γύρω κόσμο.

Το συμπέρασμα της μελέτης έδειξε ότι όταν μια εργασία είναι δύσκολη στην επεξεργασία της, γίνεται εύκολη για τους ονειροπόλους, καθώς η μνήμη τους εξακολουθεί να ψάχνει στο μυαλό που βρίσκεται σε περιπλάνηση.

Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αφηρημάδα προκαλεί τη μνήμη εργασίας να εκτελέσει την ίδια δουλειά, με τον ίδιο τρόπο όπως θα έκανε με την πλήρη συγκέντρωση. Τα καλά νέα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι η μνήμη εργασίας είναι κάτι που μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ότι χρησιμοποιείται.

Αφήστε το μυαλό σας ελεύθερο, και περιπλάνηθείτε στο ονειρικό ταξίδι της wonderland.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε