.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ισλαμοφασίστες επιτέθηκαν σε πρόσφυγες και πολίτες στην Χίο

Καταστηματάρχης πυροβόλησε αμυνόμενος για εκφοβισμό
Με πυροβολισμούς στον αέρα με την κυνηγετική του καραμπίνα αντιμετώπισε αργά σήμερα το μεσημέρι, ομάδες αλληλοσυγκρουόμενων μεταναστών από....
την Αλγερία και το Αφγανιστάν, ιδιοκτήτης καφενείου στην ιχθυόσκαλα,

Το συμβάν έγινε λίγα μέτρα από τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα της Χίου.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι όταν ομάδες μεταναστών θέλησαν να μετεγκατασταθούν από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στον καταυλισμό της Σούδας, που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Χίου.

Το γεγονός τούς έφερε αντιμέτωπους με άλλους μετανάστες που ήδη διέμεναν στον υπερκορεσμένο καταυλισμό και ξέσπασαν οι συγκρούσεις.

Ωστόσο, τα επεισόδια επεκτάθηκαν, με αποτέλεσμα ομάδα μεταναστών να κινηθεί προς το καφενείο στην ιχθυόσκαλα. Έντρομοι οι θαμώνες εγκατέλειψαν το κατάστημα.

Τότε ο ιδιοκτήτης του καφενείου όπλισε την καραμπίνα που είχε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του και έριξε βολές στον αέρα, αποτρέποντας την είσοδο των αλληλοσυγκρουόμενων μεταναστών στο κατάστημά τους.

Όπως έγινε γνωστό, συνολικά έριξε πέντε βολές στον αέρα. Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη από το Λιμεναρχείο και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί τη Δευτέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκαν έξι άτομα, εκ των οποίων δύο έχουν εισαχθεί για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι φέρουν ελαφρύτερα τραύματα. Ένας από τους τραυματίες φέρει βαρύ τραύμα στο κεφάλι, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τη ζωή του, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Τα επεισόδια έληξαν με παρέμβαση ανδρών των ΜΑΤ.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε