.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Οι Έλληνες που διέπρεψαν παγκοσμίως τον Δεκέμβριο

Για έναν ακόμη μήνα Έλληνες από όλα τα σημεία του ορίζοντα, κατάφεραν να διαπρέψουν, να καταργήσουν τα σύνορα και να μας κάνουν....
περήφανους με τα κατορθώματά τους.

1. Ασημίνα Αρβανιτάκη

Η Ελληνίδα φυσικός Ασημίνα Αρβανιτάκη, κάτοχος της έδρας «Αρίσταρχος» στο Ινστιτούτο Φυσικής Perimeter του Καναδά, τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο «New Horizons in Physics» για το 2017.

2. Ειρήνη Γεωργακούδη – Δήμητρα Πουλή

Ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ, με επικεφαλής 2 Ελληνίδες, χρησιμοποίησαν μια εξελιγμένη μη επεμβατική τεχνική, την Πολυφωτονική Μικροσκοπία, για να κάνουν πρωτοποριακή διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Η μέθοδος για πρώτη φορά παρατηρεί τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στα μιτοχόνδρια των δερματικών κυττάρων, διακρίνοντας έτσι τον υγιή από τον καρκινικό ιστό.

3. Γιώργος Λελούδας

Οι αστρονόμοι πέρυσι είχαν καταγράψει, όπως νόμιζαν, την ισχυρότερη έκρηξη σουπερνόβα στο σύμπαν, η οποία ονομάστηκε ASASSN-15lh. Είχε εκπέμψει μια λάμψη φωτός μισό τρισεκατομμύριο φορές πιο λαμπρή από τον Ήλιο και 20 φορές πιο έντονη από όλη μαζί τη λάμψη του γαλαξία μας.

Τώρα όμως, μετά από νέες παρατηρήσεις, ερευνητές με επικεφαλής Έλληνα αστρονόμο, ανακάλυψαν ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για τον θάνατο ενός τεράστιου άστρου, το οποίο έκανε το λάθος να περάσει πολύ κοντά από μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα.

4. Διονύσης Ασσάνης

Ο Διονύσης Ασσάνης [φωτο] είναι ο 28ος πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Delaware. Είναι ένας διακεκριμένος παιδαγωγός με ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών γνώσεων. Είναι παγκοσμίως γνωστός ως ειδικός τόσο στη βασική όσο και στην εφαρμοσμένη μελέτη των κινητήρων εσωτερικής καύσης και των συστημάτων ενέργειας.

Στην εκδήλωση αναγόρευσης του σε Πρόεδρο στις 7 Δεκεμβρίου 2016, τον τίμησαν εξέχουσες προσωπικότητες ενώ τον προλόγισε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden.

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ


Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε