.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Σημάδια που δείχνουν ότι είσαι πιο έξυπνος, ακόμα κι αν δεν το αισθάνεσαι

Η εξυπνάδα και η νοημοσύνη βγαίνει σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Οι άνθρωποι έχουν πολύ διαφορετικές ικανότητες και....
εκπαιδευτικό υπόβαθρο ούτως ή άλλως!.

Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να θυμόμαστε αυτές τις διαφορές όταν αλληλεπίδρούμε με τους άλλους. Για παράδειγμα, αν τοποθετηθείτε σε ένα δωμάτιο γεμάτο από πυρηνικούς φυσικούς, θα αισθανόσασταν το λιγότερο έξυπνο άτομο.

Σε ένα δωμάτιο γεμάτο από άτομα με το δικό σας αντικείμενο εργασίας θα νιώθατε σαν το σπίτι σας. Μην πουλάτε να τον εαυτό σας, και μην αισθάνεστε ότι είστε λιγότερο ευφυείς. Αυτό δεν είναι ωφέλιμο για κανέναν.

Η νοημοσύνη δεν παρουσιάζεται πάντα με τη μορφή της εξυπνάδας σε βιβλία ή με τη δύναμης σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο. Μπορεί να βρεθεί σε πρακτικές δεξιότητες, όπως τη μουσική, ή τον αθλητισμό.

Η νοημοσύνη είναι πολύπλευρη και πολύπλοκη, πράγμα που σημαίνει ότι εφαρμόζεται σε πολύ περισσότερους ανθρώπους από ότι μπορείτε να σκεφτείτε. Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι δεν είναι έξυπνοι απλά επειδή δεν εμπίπτουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Αυτό δεν είναι αλήθεια, και δεν ισχύει για όλους!

Έτσι, ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε έξυπνοι, διαβάστε αυτά τα 7 σημάδια και θα αντιμετωπίσετε την μέρα σας με αυτοπεποίθηση.

1. Είσαι σκληρός με τον εαυτό σου.

Ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα που σας συμβαίνει, είναι ότι δεν είστε σε θέση να κατανοήσετε κάτι. Οι έξυπνοι αισθάνονται απίστευτα ενοχλητικά όταν συναντούν κάτι που δεν μπορούν να καταλάβουν, και δεν έχουν τρόπο να το εξηγήσουν.

Πώς γίνετε; Επειδή τα πράγματα συνήθως έρχονται εύκολα για εσας. Έτσι, όταν κάτι δεν είναι άμεσα ορατό, αισθάνεστε άσχημα για τη νοημοσύνη σας.

2. Είστε συντονισμένοι.

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι συνήθως αρκετά συντονισμένοι με τον κόσμο γύρω τους στο βαθμό που διαβάζουν και παρακολουθούν τις ειδήσεις. Μπορεί πιθανόν να συμβαδίσουν με τα τρέχοντα γεγονότα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει απλά ότι θα κοιτάξουν τις ειδήσεις στο Twitter.

Θέλουν να μαθαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους, και να καταλαβαίνουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο κόσμος του σήμερα. Ακόμα κι αν ρίχνουν μια βιαστική ματιά.

3. Παρεξηγούνται.

Ίσως το χιούμορ σας ήταν πολύ περίπλοκο. Ίσως το λεξιλόγιό σας ήταν πολύ προχωρημένο, ή ο ενθουσιασμός σας μεγάλος. Όποια και αν είναι η κατάσταση, οι ευφυείς άνθρωποι έχουν την τάση να παρεξηγούνται από τους γύρω τους.

Δεν είναι δικό τους το φταίξιμο. Είναι το τίμημα που πληρώνουν στη ζωή. Συνεχώς βρίσκονται στη θέση που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τον εαυτό τους στους άλλους.

4. Οι φίλοι σας είναι έξυπνοι.

Οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να περιβάλλουν τον εαυτό τους με άλλους έξυπνους ανθρώπους. Ποιός θέλει να κάνει παρέα με άτομα που δεν καταλαβαίνουν τα αστεία τους; Οι φίλοι μπορούν να τους καταλάβουν και σχετίζονται μαζί τους, με ισότιμες σχέσεις.

5. Έχετε υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό σας.

Οι έξυπνοι άνθρωποι αναμένεται να κάνουν σπουδαία πράγματα. Τείνουν να κάνουν μεγάλα σχέδια για το μέλλον τους. Είτε πάνε σε κάποιο κολέγιο ή ακολουθούν μια συγκεκριμένη πορεία σταδιοδρομίας, σχεδιάζουν μεγάλα πράγματα για τον εαυτό τους στη πορεία.

Ίσως επεκτείνουν την επιχείρησή τους ή μπορεί να καταλήξουν με μια νέα στρατηγική σε κάποιο άλλο επιχειρηματικό τομέα. Όποιος και αν είναι ο στόχος τους μπορούν να περιμένουν όσο χρειαστεί, για να το πετύχουν.

6. Τους αρέσουν τα παιχνίδια.

Πολλοί έξυπνοι άνθρωποι απολαμβάνουν τα παιχνίδια επειδή μαθαίνουν καινούριες τακτικές και υπολογιστικές μεθόδους. Για παράδειγμα, πολλοί ευφυείς άνθρωποι απολαμβάνουν τα σταυρόλεξα, παίζουν σκάκι και άλλα επιτραπέζια παιχνίδια.

Αυτά τα παιχνίδια απαιτούν σκέψη και συγκέντρωση, η οποία απευθύνεται σε έξυπνους. Τα παιχνίδια είναι μεγάλη τόνωση. Όταν παίζουν ένα παιχνίδι, σκέφτονται ακόμα και το χρόνο! Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που εργάζονται χειρονακτικά και στο χώρο δημιουργίας πραγμάτων. Τα πάντα είναι ένα παζλ.

7. Σας έχουν πει έξυπνους.

Πραγματικά πολλοί έξυπνοι άνθρωποι δεν νομίζουν ότι είναι έξυπνοι. Το θεωρούν καυχησιολογία ενώ στην πραγματικότητα, είναι απλά ένα γεγονός. Μαθαίνουν από τους άλλους ότι είναι έξυπνοι, αλλά δεν το παραδέχονται.

Η νοημοσύνη χρειάζεται προσοχή, ιδιαίτερα στους χώρους εργασίας και το γενικότερο περιβάλλον.

Αγκαλιάστε το μυαλό σας και απολαύστε τη ζωή με έξυπνο τρόπο!

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε