Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΝΙΚΟΣ στο ΣΥΣΤΗΜΑ: Η δυσάρεστη έκπληξη στις κάλπες είναι δεδομένη

Η Χρυσή Αυγή θα είναι ο νικητής των εκλογών!
Συγκλονιστικό άρθρο στα "ΝΕΑ"
Διαβάστε το άρθρο του δημοσιογράφου των «Νέων» Δημήτρη Μανιάτη, ο οποίος υπό τον τίτλο «Οι νικητές των εκλογών» γράφει, συν τοις άλλοις, τα εξής:....

«Βράδυ Σαββάτου στη Βουλή. Συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Οι βουλευτές και οι άνθρωποι όλων των αντιπολιτευόμενων κομμάτων εκτιμούν με καχυποψία: “Εκλογές”.

Κι όμως, αυτοί που δεν ρωτούν ή δεν εκτιμούν πως θα έχουμε άμεσα εκλογές είναι και αυτοί που πραγματικά θα ευνοηθούν από αυτές. Ποιοι είναι; Είναι η Ακροδεξιά. Τα βουβά ποτάμια της οργής και του θυμού έχουν πάψει προ καιρού να περνούν μέσα από τις κλασικές εκπεφρασμένες διόδους.

Η «παράξενη σιωπή» της Χρυσής Αυγής και η εθελούσια απόσυρσή της από τον ακραίο ακτιβισμό δεν είναι τυχαία, για να δεχθώ, ως εξαίρεση έστω, τη χθεσινή εισβολή χρυσαυγιτών σε εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ για την προστασία των μειονοτήτων.

Προσελκύει κόσμο, ουδετεροποιεί τις αιχμές της (κρατώντας τες ή μετασχηματίζοντάς τες). Η Χρυσή Αυγή σήμερα μοιάζει να διανύει μια μετάβαση «ωρίμανσης». Μην παρεξηγηθώ: μιλώ για μια μεταστροφή της πρακτικής της, μια άμβλυνση της εικόνας της.

Για να επανέλθει πιο εφιαλτική. Το παγκόσμιο ρεύμα μπορεί να διαφοροποιείται ανά τόπο, χώρα, λαό. Ο παρονομαστής είναι ίδιος. Η μετατόπιση της ατζέντας είναι προς το αντιδραστικότερο. Η δυσάρεστη έκπληξη στις κάλπες θα είναι δεδομένη.

Να μια δύναμη λοιπόν που δεν βιάζεται για εκλογές, αλλά είναι και απόλυτα έτοιμη από καιρό».

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε