Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Αλβανοί ναζί γκρέμισαν τον μεταλλικό σταυρό στην ιστορική μονή της Παναγίας – Σκουταρά

Οι προκλήσεις σε βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας συνεχίζονται από ακραίους εθνικιστικούς και ανθελληνικούς κύκλους....

Ενθαρρυμένοι από την εχθρική ρητορική που καλλιεργείται από την Αλβανική Κυβέρνηση κατά της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας, δρουν ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα.

Η ρητορική αυτή, έχει πλέον «περάσει» και σε Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ είναι…ολοφάνερο ότι το «ανθελληνικό μίσος» εκπέμπεται από τον ίδιο τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος πέραν της ταύτισής του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, κινείται σε προεκλογικό ρυθμό, και μην έχοντας να επιδείξει έργο σε επίπεδο διακυβέρνησης επενδύει στην οξύτητα και στον εθνικισμό για να πετύχει την επανεκλογή του.

Το «πεδίο δράσης» των εξτρεμιστών έχει μεταφερθεί τους τελευταίους μήνες κυρίως στη Χιμάρα, στην οποία τα επεισόδια διαδέχονται το ένα το άλλο, με πρωταγωνιστή συχνά το επίσημο κράτος (βλέπε αρπαγή περιουσιών, κατεδαφίσεις σπιτιών - εκκλησιών) και εσχάτως με εθνικιστές που βάζουν στόχο τα ελληνικά και Χριστιανικά σύμβολα.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, όπως καταγγέλλει η «ΟΜΟΝΟΙΑ» γνωστές ομάδες που περιφέρονται στην περιοχή της Χιμάρας, κάτω από «τη μύτη των κρατικών υπηρεσιών» γκρέμισαν τον μεταλλικό Σταυρό που πιστοί είχαν τοποθετήσει για να σηματοδοτεί την ιστορική Μονή της Παναγίας – Σκουταρά και ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη των Ελλήνων στρατιωτών που είχαν πέσει μαχόμενοι στην περιοχή κατά των Ιταλών φασιστών το 1940-1941.

«Το επεισόδιο- αυτό σημειώνει η ΟΜΟΝΟΙΑ- έρχεται στη συνέχεια της άνανδρης και ύπουλης ενέργειας φανατικών Ισλαμιστών του Κοσόβου για την αναστολή της Ελληνικής σημαίας από ιδιωτική κατοικία στη Χιμάρα.

Η ένοχη σιωπή της Κυβέρνησης να καταδικάσει την ενέργεια αυτή και η απραξία των αρμοδίων υπηρεσιών φαίνεται ενθαρρύνει τους γνωστούς ακραίους εθνικιστικής και ισλαμικής απόχρωσης να κλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή.

Η ρητορική του Πρωθυπουργού και των ακολουθούντων αυτόν προπαγανδιστικών μηχανισμών κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και εν γένει της Ορθοδόξου Κοινότητας είναι ο ηθικός αυτουργός αυτών των επαίσχυντων ενεργειών».

Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» τέλος προειδοποιεί ότι η διολίσθηση στο πεδίο των ανθελληνικών ενεργειών είναι επικίνδυνη. «Ενέργειες τέτοιες, ειδικά εις βάρος του συμβόλου των Χριστιανών, τον Τίμιο Σταυρό (ανάλογη ενέργεια προ ημερών αναφέρθηκε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας της Δερβιτσάνης, κεφαλοχώρι του Δήμου Δροπόλεως) μπορούν να επιφέρουν ανυπολόγιστες συνέπειες και δύνανται να τινάξουν στον αέρα την ειρηνική συμβίωση τόσο πολύτιμη για τη χώρα», καταλήγει.


[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε