.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ο Νετανιάχου κοντά στην Παλαιά Τάξη

Πάμε για άγρια κόντρα στην Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, παρουσιάστηκε πλήρως εναρμονισμένος με όσα δήλωσε την Τετάρτη ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και....
εκλεκτός της δεξιόστροφης Παλαιάς Τάξης, Ντόναλντ Τραμπ, «ανεβάζοντας» δύο ενδεικτικές αναρτήσεις στο twitter.

Η πρώτη αφορά τις δηλώσεις του Τραμπ σχετικά με την απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Iσραηλινό εποικισμό στη Δυτική Όχθη.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «ανέβασε» το βίντεο με τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ και σχολίασε πως «δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα».

Σημειώνεται πως η Παλαιά Τάξη δεν επιθυμεί την ανάληψη της διοίκησης των Ιεροσολύμων από την Νέα, καθώς εκεί επιδιώκεται να ανακηρυχθεί παγκόσμιος ηγέτης, μέσω, μεταξύ άλλων, λύσης του Παλαιστινιακού.


Λίγο πιο μετά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του νυν Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο οποίος υποστήριξε ότι η μοναδική βιώσιμη λύση για την περιοχή είναι η δημιουργία δύο κρατών, δηλαδή του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

Ο Νετανιάχου ανάρτησε ένα σκίτσο που «ανέβασε» στο διαδίκτυο η Φατάχ, η παλαιστινιακή οργάνωση της οποίας ηγείται ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Μαχμούντ Αμπάς, στη οποία εμφανίζεται η σημαία της Παλαιστίνης σε μορφή μαχαιριού, να προκαλεί αιματοχυσία.


[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε