Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Έρχεται 7ήμερο με έντονη στρατιωτική παρουσία Ελλάδας - Τουρκίας

Έκρυθμη η κατάσταση στο Αιγαίο
Αρκεί μία "σπίθα" για σημειωθεί έκρηξη στο Ελληνικό αρχιπέλαγος. Σε οριακό σημείο έχουν οδηγηθεί τα πράγματα στο Αιγαίο, με την παρουσία....
της Τουρκίας από τα Ίμια και τη Σαμοθράκη έως το Καστελόριζο να κρύβει πολλούς κινδύνους.

Το επόμενο 7ήμερο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πλέον κρίσιμα και ένα μόνο λάθος αρκεί για να αναζωπυρωθεί μεγάλη ένταση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο η Πολεμική Αεροπορία όσο και το Πολεμικό Ναυτικό, θα συμμετάσχουν σε μεγάλες ασκήσεις από κοινού με τον στρατό της Αιγύπτου, δεσμεύοντας μία απόσταση πολύ κοντά στους χώρους όπου κινούνται τα τουρκικά πλοία / αεροσκάφη. Η άσκηση έχει την κωδική ονομασία "Μέδουσα 2016".

Το χρονικό σημείο που επιλέχθηκε από τις ηγεσίες των δύο χωρών να πραγματοποιηθούν οι ασκήσεις δεν είναι καθόλου τυχαίο, μερικές μόλις μέρες μετά τις αλλεπάλληλες εκδόσεις ΝΟΤΑΜ της Άγκυρας.

Στον αντίποδα η γειτονική χώρα από σήμερα Σάββατο έχει δεσμεύσει περιοχές πέριξ του Καστελόριζου για στρατιωτικές ασκήσεις, δίχως κανείς να γνωρίζει τι πραγματικά θα επιχειρηθεί το επόμενο διάστημα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ήδη η ελληνική πλευρά έχει καλέσει την Άγκυρα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη NAVTEX 785/16, χωρίς ωστόσο να έχει πάρει και την ανάλογη απάντηση.

Οδεύουμε σε μέρες που όλα μπορούν να συμβούν, σε μία περιοχή που θεωρείται η πλέον ευαίσθητη.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε « » Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας