.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ιδιοφυΐα: 12χρονο κορίτσι ανέπτυξε πρόγραμμα που προστατεύει από τα φάρμακα

Η Sofia Tomov από το Knoxville του Tennessee έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για υπολογιστή που θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να....
αποτρέψουν μια επικίνδυνη αντίδραση σε φάρμακα.

Πρόκειται για μία από τις φιναλίστ του Discovery Education 3M Young Scientist Challenge 2016, ενός διάσημου επιστημονικού διαγωνισμού για μαθητές γυμνασίου.

Είναι αλήθεια πως ένα φάρμακο μπορεί να βοηθήσει ορισμένα άτομα, αλλά μπορεί παράλληλα να έχει αρνητική αντίδραση σε άλλα. Μέχρι τώρα δεν είχε εφευρεθεί ο τρόπος όπου οι γιατροί θα μπορούσαν να πουν πώς το φάρμακο θα αντιδράσει σε ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά τώρα χάρη σε ένα 12χρονο κορίτσι αυτό είναι δυνατό.

Η ανεπιθύμητη αντίδραση σε φάρμακα λέγεται πως είναι η τέταρτη πιο συχνή αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί μια εφικτή λύση, διότι οι αλγόριθμοι χρειάζονται πάρα πολύ ώρα για να τρέξουν σε ένα γονιδίωμα μήκους 6000000000», δήλωσε στο "A Mighty Girl’s Facebook Page".

«Για τους ασθενείς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως η καρδιακή προσβολή, αυτό είναι ένα τεράστιο ρίσκο για την υγεία τους.»

Αυτό δεν είναι η πρώτη εφεύρεση της Sofia. Έχει ήδη κατασκευάσει ένα σύστημα που εμποδίζει τα απορριφθέντα φάρμακα να εισέρχονται στην παροχή νερού.

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας


The Discovery Education 3M Young Scientist Challenge

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε