.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Κίνηση ΜΑΤ του ΠΟΥΤΙΝ! Κυριαρχεί στη Μ.Ανατολή!

Ο ρόλος της Κύπρου...
Αλλάζουν ριζικά τα γεωπολιτικά δεδομένα με το ρώσικο γενικό επιτελείο να σχεδιάζει την αποστολή στρατηγικών βομβαρδιστικών έχοντας....
πυραύλους με πυρηνική κεφαλή Tu-22M3 και αεροσκαφών πολλαπλού ρόλου Su-35S στην Κύπρο.

Υλοποιείται η προ μηνος συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου,για την μεταστάθμευση ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών αλλά και τον κατάπλου ρωσικών πλοίων σε κυπριακά λιμάνια και αεροδρόμια, για τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Ο ρόλος της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή έχει αλλάξει άρδην και έχει πάψει προ πολλού να είναι διακοσμητικός, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα επιστροφής της Ρωσίας σε αυτή την περιοχή, ως έναν από τους κορυφαίους παίκτες, σύμφωνα με δημοσίευμα. Συνεπώς το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην Κύπρο,καθώς κατέχει προνομιακή τοποθεσία αλλά και αποτελεί μία άκρως φιλική χώρα προς τη Ρωσία.

Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον ταλανίστηκαν μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της Ρωσίας με την Κύπρο, αναφέρουν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Οι ίδιοι Ρώσοι επιτελείς τόνισαν ότι «Η αντίδραση πανικού της Δύσης στη στρατιωτική συμφωνία Ρωσίας - Κύπρου ήταν εντελώς παράλογη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει στο νησί δύο μεγάλες στρατιωτικές βάσεις (Ακρωτήρι και Δεκέλεια), ενώ υπάρχουν και 40 χιλιάδες τουρκικά στρατεύματα που κατέχουν παράνομα εδώ και 50 και πλέον χρόνια την μισή Κύπρο» .


[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε