.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Στην αγκαλιά της Παλαιάς Τάξης πέφτει η Ευρώπη

Η δεξιόστροφη ρητορική έχει μεγάλο αντίκρυσμα στις χώρες της γηραιάς ηπείρου. Σε άνοδο όλα τα δεξιά κόμματα της Ευρώπης....

Κατά κράτος νικιέται σε παγκόσμιο επίπεδο η Νέα Τάξη Πραγμάτων, έπειτα και από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, γεγονός που αποτέλεσε και το έναυσμα για την επέλαση του αντίπαλου δέους, Παλαιάς Τάξης.

Άσχετα εάν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν στις ΗΠΑ με πρόεδρο τον Τραμπ, στην Ευρώπη οι αναταράξεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο είναι μεγάλες, οδηγώντας σε εξελίξεις από το νέο έτος.

Η περίφημη "Συμφωνία της Αλήθειας" διαμηνύεται πλέον και από τον Γάλλο επικεφαλής της κεντροδεξιάς Φιγιόν, ο οποίος κερδίζει σοβαρά ερίσματα στη Γαλλία.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Αυστρία, όπου ο συντηρητικός υποψήφιος πρόεδρος Νόρμπερτ Χόφερ, οδηγεί τη χώρα εκτός της Ενωμένης Ευρώπης. Όπως εξάλλου σας είχαμε ενημερώσει, ο ίδιος μίλησε ανοικτά για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο από την Ε.Ε., διαφωνώντας για την εξωτερική και οικονομική πολιτική της Ένωσης.

Μένει να δούμε τι αντιδράσεις θα υπάρξουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τη στιγμή που η Νέα Τάξη έχει μείνει κατά κάποιο τρόπο "ακέφαλη", αφού κανείς δεν είναι πλέον σε θέση να ανταγωνιστεί ενωμένα τη Ρωσία.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε