.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Με ένα κλικ θα σου αρπάζουν το σπίτι

- Έτοιμο το σχέδιο για την Ελλάδα -
Το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες, όπως ακριβώς συμβαίνει στις ΗΠΑ, με των οποίων την τωρινή κυβέρνηση Ομπάμα η κυβέρνηση διατηρεί....
πολύ καλές σχέσεις, είναι πρώτο θέμα τόσο στην επικαιρότητα όσο και στις «διαπραγματεύσεις» με τους δανειστές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Realnews» προωθείται σχέδιο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης.

Όπως μάλιστα μεταδίδεται, οι τράπεζες με βάση τον σχεδιασμό τους έπρεπε μέχρι το τέλος του 2016 να κάνουν 5.000 πλειστηριασμούς και 7.000 το 2017.

Οι βασικοί άξονες της πρότασης, τις οποίες, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό την εποπτεία του οικονομικού επιτελείου, συζητήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας στο «Hilton», ενώ στη διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα υπουργεία μετέχουν και οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι αποτελούν το βασικό «γρανάζι» της διαδικασίας του πλειστηριασμού.


Χαρακτηριστικό είναι πως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, θα γίνονται χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων.

Έτσι, οι πολίτες δεν θα μπορούν να εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς και τα σπίτια θα οδηγούνται αναίμακτα σε ξένα χέρια, όπως ακριβώς υπαγορεύει το σχέδιο κατάργησης της ιδιοκτησίας λόγω υπέρογκων φόρων και χρεών της Ατζέντας 21.

Η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προβλέπεται στις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν ενεργοποιηθεί.

Έρχεται λοιπόν η ώρα…

[Πηγή] 

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε