.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Σκεφτείτε το πρωί. Ενεργοποιηθείτε το μεσημέρι.

Φάτε το απόγευμα. Κοιμηθείτε το βράδυ
Δεν είναι μυστικό ότι η ρουτίνα, δίνει τον προγραμματισμένο ρυθμό, και μεγαλύτερη ασφάλεια στις δραστηριότητες της καθημερινότητας στο σωστό χρόνο....

Σκεφτείτε το πρωί

Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι εύκολο να σκεφτείς το πρωί με καθαρό μυαλό. Η δύναμη της θέλησης λειτουργεί στο έπαρκο. Ίσως αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. Απλά οι αποφασισμένοι έχουν μάθει πώς να διαχειρίζονται τη θέληση τους.

Όλοι ξυπνούν κάθε πρωί με ένα ορισμένο ποσό δύναμη και θέλησης. Είναι μια μπαταρία. Κάθε απόφαση και ενέργεια δεν έχει σημασία πόσο μικρή είναι, αποφορτίζει τη μπαταρία.

Η δημιουργία της σκέψης και ο σχεδιασμός, είναι δραστηριότητες που πολλές φορές απαιτούν συνεχή επανάληψη, και κάποια στιγμή η δύναμη της θέλησης ξεμένει από μπαταρία.

Γι 'αυτό οι σημαντικές δουλειές πρέπει να γίνεται το πρωί, όταν υπάρχει ακόμη απόθεμα ενέργειας με καθαρό και αισιόδοξο μυαλό.

Η ησυχία του πρωινού είναι η καλύτερη στιγμή για να σχεδιάσετε την ημέρα σας και να προγραμματίσετε τα καθήκοντα που απαιτούν περισσότερη σκέψη και δουλειά - πριν από οτιδήποτε άλλο.

Ενεργοποιηθείτε στο Μεσημέρι

Εάν το πρωί, βάλετε σε σειρά τις σκέψεις σας και τελειώσετε τα δύσκολα καθήκοντα, μπορείτε να δράσετε διαφορετικά. Αυτή τη ώρα της ημέρας βάζετε τη συνηθισμένη σας ρουτίνα στον αυτόματο.

Είναι οι δουλειές που ξέρετε ότι πρόκειται να κάνετε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τα email σας είναι ασφυκτικά γεμάτα, και πρέπει να τελειώσετε μερικές ανειλημένες υποχρεώσεις.

Είναι απλά μια συνήθεια, που σας οδηγεί στο απόγευμα, όταν η ενέργεια σας είναι στα χαμηλότερα επίπεδα, και η δύναμη της θέλησής σας είναι εξαντλημένη.

Το απόγευμα είναι η καλύτερη στιγμή για να «διαχειριστείτε» τις εργασίες σας, αντί να επικεντρωθείτε στην ευρύτερη εικόνα. Δεν χρειάζεται όλη τη δύναμη της θέλησης που χρησιμοποιήσατε το πρωί για να εργαστείτε συστηματικά με πλήρη ισχύ.

Φτιάξτε ένα νόστιμο φαγητό

Πολλοί άνθρωποι λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι λάθος άποψη. Στην πραγματικότητα, μπορεί να χρειάζεστε να τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας, κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι την ώρα του γεύματος, και να φάτε κάτι ελαφρύ πρίν πάτε για ύπνο.

Το δείπνο είναι μια χαρούμενη ώρα με την οικογένεια ή τους φίλους, αλλά πόσο σημαντικό είναι για την υγεία μας; Σύμφωνα με την Ψυχική Υγιεινή, βοηθά τον ύπνο. Για να κοιμηθούμε σωστά, χρειαζόμαστε μια σταθερή προμήθεια γλυκόζης όλη τη νύχτα για τις λειτουργίες του σώματος.

Η υγιεινή διατροφή, χρησιμοποιεί σωστά τη γλυκόζη απο το αποθεματικό του οργανισμού. Το άδειο στομάχι μπορεί να μας ξυπνήσει και δημιουργεί πρόβλημα στον ύπνο.

Ύπνος τη νύχτα

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός, διότι το σώμα μας μπαίνει σε λειτουργία ανάκαμψης, ενώ κοιμάται. Όλοι γνωρίζουμε το συναίσθημα ανανέωσης με ένα έστω και ολιγόωρο ποιοτικό ύπνο.

Συγκεκριμένα, το σώμα χρησιμοποιεί τον ύπνο για να θεραπεύσει τα κατεστραμμένα κύτταρα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ανακάμπτει την πνευματική και σωματική κούραση απο τις δραστηριότητες της ημέρας, και επαναφορτίζει το καρδιαγγειακό σύστημα.

Το σημαντικό είναι ότι επαναφορτίζει επίσης την δύναμη της θέλησης, και κάνει τη διαφορά στην παραγωγικότητα της επόμενης ημέρας.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε