.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ρωσσία: Για ανθρωπιστικούς σκοπούς έρχονται στην Ελλάδα τα πολεμικά μας πλοία

«Η σχέση Ελλάδος - Ρωσσίας είναι ανίκητη»
Μέγα θέμα δημιουργήθηκε λόγω του άρθρου Αμερικανικού ινστιτούτου, το οποίο ανέφερε ότι μία από τις απαιτήσεις του Ομπάμα στην Ελλάδα θα ήταν και η....
απαγόρευση του κατάπλου Ρωσσικών πολεμικών πλοίων.

«Οι επισκέψεις Ρωσσικών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια της Ελλάδας δεν έχουν μιλιταριστικό χαρακτήρα, επιδιώκονται μόνο ανθρωπιστικοί, πολιτιστικοί και επιχειρηματικοί στόχοι.

Η Ρωσσία και η Ελλάδα μοιράζονται μια κοινή πολιτιστική και θρησκευτική σχέση και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα.

Οι ναυτικοί μας μεταβαίνουν στα Ελληνικά λιμάνια όχι για να επιδείξουν τις στρατιωτικές τους δυνατότητες, αλλά για να συμμετάσχουν πρώτα απ' όλα σε πολιτιστικές εορτές ή σε κοινές εορτές, όπως η απελευθέρωση της Κέρκυρας από τον Ρώσσο ναύαρχο Θεόδωρο Ουσακώφ.

Επίσης, οι Ρώσσοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναύτες συχνά επισκέπτονται ελληνικά λιμάνια για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα Αγίων στο Άγιο Όρος.», δήλωσε στο RIA Novosti ο βουλευτής της Ρωσσικής Δούμας, Ντμίτρι Μπελίκ, εμφανώς οργισμένος από το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον Ρώσσο πολιτικό οι φιλικές σχέσεις Ρώσων και Ελλήνων δεν πρέπει να υπόκεινται σε κανέναν απολύτως περιορισμό.

«Ο πολιτισμός μας έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον Ελληνικό και η πίστη μας είναι η ίδια, επίσης μοιραζόμαστε τις ίδιες κοινές αξίες», κατέληξε ο Ρώσσος πολιτικός.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε