.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Μία μας ΦΤΥΝΟΥΝ, μία μας ΓΛΕΙΦΟΥΝ!

Τρέμουν μην πάμε στη Ρωσία...
Η επίσκεψη του απερχόμενου πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα έφτασε στο τέλος της. Ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε το....
τελευταίο του ταξίδι στο προεδρικό αξίωμα να είναι στη χώρα μας, παρά την ηχηρή απουσία του στα οκτώ χρόνια της θητείας του.

Ο Ομπάμα επαίνεσε τους Έλληνες για το κουράγιο τους, για την υπομονή τους στα χρόνια της κρίσης και σε κάθε ομιλία του όσες ώρες βρέθηκε στην Ελλάδα, δεν παρέλειπε να αναφερθεί στη Δημοκρατία και στην αρχαία ελληνική ιστορία και κουλτούρα, μαθαίνοντας κιόλας και κάποιες λέξεις στα ελληνικά.

Οι φιλοφρονήσεις του δεν είχαν τέλος, σαν να ήθελε να απολογηθεί που δεν κατάφερε να έρθει τα προηγούμενα χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι το ταξίδι του Ομπάμα δεν έγινε για λόγους τουριστικούς, ούτε για να μεσολαβήσει για το χρέος. Το θέμα του χρέους είναι απλά μια πολύ μικρή κουκίδα στον κατάλογο με τους λόγους που τον οδήγησαν να επιλέξει τη χώρα μας ως τελευταία στάση της προεδρικής θητείας του.

Οι λόγοι που ήρθε και μας "πλημμύρισε" με φιλοφρονήσεις είναι εξαιτίας της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας, και ό,τι πρεσβεύει για τις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα, μαζί με την Τουρκία, είναι τα προπύργια των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Με μόνη διαφορά ότι η Τουρκία έχει έναν ασταθή ηγέτη, που χθες ήταν με τις ΗΠΑ και αύριο θα είναι με κάποιον άλλο.

Η Ελληνική κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό έχει κάνει βήματα προόδου στις σχέσεις με τη Ρωσία, κάτι που φοβερίζει τις ΗΠΑ που θέλει να συνεχίζει να ασκεί επιρροή στη χώρα μας. Οπότε, η εμφάνιση του Μπαράκ Ομπάμα μόνο "κολακευτική" δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Και για να λέμε την αλήθεια...Ο Ομπάμα ελάχιστα έχει βοηθήσει την Ελλάδα. Μια Ελλάδα που ταλανίζεται από οικονομική και προσφυγική κρίση και όχι μόνο. Μια Ελλάδα που καθημερινά πλήττεται η εθνική της κυριαρχία από τη "σύμμαχο" Τουρκία και την Αλβανία.

Ο Ομπάμα δεν ήρθε σαν σωτήρας να μας σώσει από το χρέος. Αν εξαιρέσουμε ότι πια δεν έχει ισχύ η γνώμη του, μιας και είναι απερχόμενος πρόεδρος, η Γερμανία ήδη, πριν μεταβεί στο Βερολίνο ο πρόεδρος, έχει διαμηνύσει ότι θέμα του ελληνικού χρέους είναι ευρωπαϊκό ζήτημα.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε