.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Σε λίγο θα έχουμε καλλιεργήσιμες γαλοπούλες εργαστηρίου

Mία νεοσύστατη εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο έκανε το ντεμπούτο της στο εργαστήριο καλλιεργώντας τους πρώτους κεφτέδες του κόσμου, με....
οργανοληπτική εξέταση και επανεξέταση.

Η ετυμηγορία από τον ανώνυμο δοκιμαστή ήταν εξαιρετική. Δεν διέκρινε καμία διαφορά με τους πραγματικούς κεφτέδες, και ήταν πολύ νόστιμοι. Το μέλλον του εργαστηριακού κρέατος έχει ήδη περάσει τα τέστ, και ετοιμάζεται γρήγορα να κάνει είσοδο στο πιάτο μας.

Δεν πήρε τόση μεγάλη δημοσιότητα όπως το πρώτο καλλιεργήσιμο μπιφτέκι το 2013, και ίσως αυτό συμβαίνει γιατί όσοι ενδιαφέρονται για την τεχνολογία αυτή είναι λίγο αγχωμένοι για την πρόοδό του. Παρόλα αυτά δίνουν τις καλύτερες κριτικές, που σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά το κρέας, χωρίς την ανάγκη σφαγής των ζώων.

Τονίζουν επίσης ότι είναι λιγότερο δαπανηρό σε πόρους, και μειώνει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Οι βιομηχανίες προβλέπουν ότι σε λιγότερο από πέντε χρόνια τα καλλιεργημένα χάμπουργκερ θα βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Η βιομηχανία καλλιέργειας γαλοπούλας και άλλων ειδών κρέατος πιστεύουν ότι πρέπει να ξεπεραστούν μια σειρά από επιστημονικά και πρακτικά εμπόδια πριν μπούνε στο μέλλον των τροφίμων.

Ο Erin Κιμ, διευθυντής επικοινωνίας για τη New Harvest, ένα μη κερδοσκοπικό ερευνητικό ινστιτούτο- εργαστήριο, που καλλιεργεί κρέας, ανάφερε ότι είναι απλά θέμα χρόνου.


"Το 2013 ο Mark Post δημιούργησε το πρώτο [καλλιεργημένο] χάμπουργκερ από βόειο κρέας", είπε ο Κιμ. "Πολλοί άλλοι σχολιαστές είπαν εκείνη την εποχή, ότι μέσα σε πέντε με δέκα χρόνια θα υπάρχει ένα καλλιεργημένο προϊόν με βάση το κρέας στην αγορά.

Είμαστε πλέον έτοιμοι εντός χρονικών περιθωρίων, αλλά η ατυχής αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε στο πουθενά σε θέμα διάθεσης του προϊόντος. "

Η New Harvest, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο κοντά από κάθε άλλη εργαστηριακή ομάδα για να παράγει καλλιεργήσιμη γαλοπούλα. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έδωσε μια διετή επιχορήγηση των $ 118.000 για έρευνα στη Marie Gibbon, μια φοιτήτρια του Πολιτειακού Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, να ερευνήσει την καλλιέργεια στο κρέας γαλοπούλας.

Έχει ήδη δημιουργήσει με επιτυχία την πρώτη στον κόσμο καλλιεργήσιμη γαλοπούλα, αν και είναι μικρή. Στο New Harvest την έχουν βαπτίσει "micronugget"

Η καλλιέργεια κρέατος, ξεκίνησε με τη συλλογή κάποιων βλαστικών κυττάρων των ιστών από ένα ζωντανό ζώο. Στη συνέχεια, τα μυϊκά κύτταρα διαχωρίστηκαν και τοποθετήθηκαν σε ένα βελτιστοποιημένο περιβάλλον, όπου τράφηκαν και άρχισαν να πολλαπλασιάζονται με φυσικό τρόπο.

Αυτά τα μυϊκά κύτταρα έχουν φυσική σύνδεση, σχηματίζουν σωλήνες που γίνονται ένα είδος πουρέ, και όλο μαζί κάνουν κιμά. Η υφή είναι, προφανώς συμπαγής, αλλά υπολείπετε λίγο σε γεύση, απο το πραγματικό κρέας σύμφωνα με αυτούς που έχουν δοκιμάσει αυτά τα κρέατα. Οι ερευνητές ήδη εργάζονται τη μεγαλύτερη βελτίωσή τους.

Ένα άλλο θέμα που με αυτή τη διαδικασία είναι η "τροφή" που δίνεται σε αυτά τα κύτταρα. Λέγεται εμβρυϊκός βόειος ορός, μια ουσία που βρίσκεται στο αίμα του αγέννητου μόσχου των οποίων οι μητέρες είχαν σφαγεί στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Στη βιομηχανία του καλλιεργημένου κρέατος λένε ότι εργάζονται σε ένα εργοστάσιο που βασίζεται στην εναλλακτική λύση του εμβρυϊκού βόειου ορού αλλά δεν είναι έτοιμο ακόμη , και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις.








Υπάρχει, επίσης, το όριο και στη σφαίρα των δυνατοτήτων της τεχνολογίας του κιμά, να φτιάξουν κρέας σε σάντουιτς με φέτες κρέατος, όπως αποδεικνύεται από το χάμπουργκερ και κεφτέδες που έχουμε ήδη δει.

Αλλά ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ή μια ολόκληρη γαλοπούλα χρειάζεται πολύ πιο περίπλοκη επεξεργασία. Για να αναπτυχθεί θα πρέπει να έχει περισσότερα μυϊκά κύτταρα, οστά, και αίμα.

''Οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να συμφωνούν ότι περίπου ένα εκατοστό πάχους [κομμάτι κρέας] θα είναι ότι πιο ρεαλιστικό θα μπορούσαμε να αναμένουμε σύντομα", δήλωσε ο Liz Specht, του Ινστιτούτου Τροφίμων Good Food, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει την έρευνα για εναλλακτικές πηγές τροφίμων .

"Για να γίνει η διάχυση, η διαφοροποίηση στο εσωτερικό, και να μπορέσει να διατηρηθεί κάτι σε καλλιέργεια κυττάρων με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα μιας γαλοπούλας είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, και σήμερα εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση".

Μια εταιρεία με έδρα το Ισραήλ η Super Meat εργάζεται αυτή τη στιγμή για την παραγωγή εργαστηριακού καλλιεργήσιμου στήθους κοτόπουλου και το Memphis Meats, για τους κεφτέδες .

"Τα άλματα της τεχνολογίας μπορεί να φαίνονται περίεργα, όπως περίεργη ήταν και η μετάβαση από ένα κανονικό κινητό τηλέφωνο Nokia σε ένα iPhone. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό στην κυτταρική γεωργία," είπε ο Δρ . Uma Valeti, του CRO Memphis Meats.

Είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επιστημονικές ανακαλύψεις, αλλά η τεχνολογία σε αυτόν τον τομέα είναι πολλά υποσχόμενη, για να ικανοποιήσει τις μάζες.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αν είστε κάποιος που νιώθει άβολα με τις επιπτώσεις της τρέχουσας τεχνολογίας και του επισιτιστικού συστήματος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για την καλή διαβίωση των ζώων, του περιβάλλοντος, και της δημόσιας υγείας.

Αυτός είναι ένας καλός λόγος αισιοδοξίας.

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας


Memphis Meats

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε