.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Παρέμβαση ΗΠΑ για να φύγει ο Ν.Κοτζιάς και να παραδώσουμε τη Κύπρο στην Τουρκία

Ζητάμε βοήθεια από τη Ρωσία – Δηλώσεις του ειδικού συμβούλου του Α. Τσίπρα για Ελληνορωσική συμμαχία....

Απανωτές παρεμβάσεις πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο Αμερικανικός παράγοντας για να αποπεμφθεί ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και να κλείσει το Κυπριακό όπως - όπως προς όφελος της Τουρκίας με συνένοχο τον Ν. Αναστασιάδη.

Κάτω από τις τρομαχτικές πιέσεις που δέχεται η Αθήνα, πραγματοποιεί εκ νέου μεγάλο άνοιγμα στη Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τ.Μπάιντεν ζήτησε από τον Α.Τσίπρα να κάνει στην άκρη τον υπουργό Εξωτερικών για να διευκολυνθεί η λύση του Κυπριακού.

Το ίδιο ζήτησε και η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Νούλαντ η οποία υποστηρίζει την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση του Κυπριακού.

Συζητάει την πρόταση των Τούρκων το πρόβλημα να λυθεί με την παραχώρηση σ’ αυτούς μίας (κυρίαρχης) βάσης στη βόρειο Κύπρο. Kαταλαβαίνουμε πλέον όλοι γιατί ο Μ.Ομπάμα ήρθε στην Αθήνα…

Σύμφωνα με πολιτικό παράγοντα της Κύπρου, ο Αναστασιάδης, αναφερόμενος στον Κοτζιά, του είπε: «αυτός ο βλάκας τόλμησε να με πάρει τηλέφωνο να μου πει πως ξέφυγα από τα συμφωνηθέντα»!

Αυτό αποκάλυψε ο Σ.Λυγερός και είναι πραγματικά μια «βόμβα». Αξιόπιστες πηγές στη Λευκωσία υποστηρίζουν ότι οι κύκλοι στην Κύπρο που έχουν στοχοποιήσει τον Κοτζιά έχουν πάρει το πράσινο φως από το προεδρικό μέγαρο.

Ταυτόχρονα, σε σημερινό άρθρο γνώμης της, η Ηurriyet προτείνει την εφαρμογή του «μοντέλου Γιβραλτάρ» στην περίπτωση της «ΤΔΒΚ».

«Στο Γιβραλτάρ υπάρχει μια αυτόνομη διακυβέρνηση. Κάθε τέσσερα χρόνια εκλέγει το δικό του κοινοβούλιο και ιδρύει την δική του κυβέρνηση», τονίζει το σχετικό άρθρο γνώμης που υπενθυμίζει ότι σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και δικαιοσύνης το Γιβραλτάρ έχει καθεστώς αυτονομίας.

«Η Ρωσία ακολουθεί μια πολιτική φιλικών σχέσεων με την Ελλάδα, και η χώρα μας δεν προτίθεται να εκπληρώσει το αίτημα κανενός και να υλοποιήσει «ψυχρό πόλεμο» κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδας, υπεύθυνος για τη συνεργασία με τη Ρωσία κ. Δημήτριος Βελάνης σε συνέντευξή του σε ρωσικά ΜΜΕ.

«Η χώρα μου δεν θα προβεί σε απαγορεύσεις έναντι της Ρωσίας. Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο λάθος, είναι παράλογο και δεν θα δεχθούμε καμία πίεση και ακόμη περισσότερο δεν θα αφήσουμε τον καθένα να εκφράζει τη σχέση μας με τη Ρωσία, αυτό είναι δική μας δουλειά», είπε ο κ. Βελάνης.

Η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση, είπε ο ίδιος, καθοδηγούνται μόνο από τις υπογεγραμμένες συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών και τις φιλικές τους σχέσεις.

«Το ερώτημα είναι πώς βλέπουμε το ρόλο της Ρωσίας και σήμερα, ας είμαστε ειλικρινείς .. Καμία χώρα και κανένας λαός δεν βλάφτηκε από την πολιτική της Ρωσίας, απολύτως κανένας.

Αντίθετα, πιστεύουμε ότι η Ρωσία και βοήθησε και βοηθάει πολλές χώρες στην περιοχή, πιστεύουμε ότι η παρουσία των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία διέκοψε την εξάπλωση της πανούκλας της τρομοκρατίας σε μια τεράστια περιοχή, καταδεικνύοντας ότι η έλλειψη των εξελίξεων, συμβάλλει στην ανεξέλεγκτη ανομία και την τρομοκρατία, όπως έγινε στη Λιβύη, το Ιράκ και σε άλλες χώρες της περιοχής» είπε ο κ. Βελάνης.

Ο ειδικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα πιστεύει ότι ο πραγματικός «ψυχρός πόλεμος» διεξάγεται από την δύση τώρα.

«Συγκεκριμένα, εμείς και η Ρωσία θα συνεργαστούμε και δεν δεχόμαστε καμία απαγόρευση από κανέναν! Πιστεύουμε στην ειρηνική εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, είμαστε ευγνώμονες για την συνεχιζόμενη φιλία και την εταιρική σχέση μας με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε σχέση με την Ελλάδα ..», κατέληξε ο ίδιος .

«Η Ελλάδα ποτέ δεν θα συμφωνήσει να παίξει στον «ψυχρό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας», υπογράμμισε ο κ. Βελάνης.

«Η Ελλάδα δεν προτίθεται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια κατά της Ρωσίας σε σχέση με την ομαλή πορεία των ρωσικών δεξαμενόπλοιων με καύσιμα για την Συρία, και να επιβάλλει περιορισμούς», τόνισε ο ίδιος.

«Θα ήθελα να πω δυο λέξεις προς το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας και το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών. Οι κυρώσεις που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, δεν σχετίζονται με τη Ρωσία, επειδή δεν είναι μέλος των οργανώσεων αυτών, έχουμε επίγνωση ότι η Ρωσία, μετακίνησε στη Συρία πολεμικά πλοία και αεροσκάφη τα οποία φυσικά, θα πρέπει να εφοδιάζονται με καύσιμα, χωρίς κηροζίνη δεν πετούν», είπε ο κ.Βελάνης σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων..

«Γνωρίζουμε επίσης ότι ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τους τρομοκράτες και όχι τον λαό της Συρίας, όπως ισχυρίζονται ορισμένα δυτικά κέντρα. Οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία διενεργεί επίθεση κατά της ειρήνης είναι εντελώς αναληθής . Δυτικά ΜΜΕ δεν δείχνουν τι πραγματικά συμβαίνει, και φαίνεται ότι η προπαγάνδα λειτουργεί κατά της Ρωσίας. Αλλά οι Έλληνες καταλαβαίνουν τα πάντα», είπε ο ίδιος.

Όσον αφορά το ζήτημα του αν πρέπει να αναμένεται οποιοσδήποτε περιορισμός κατά του ρωσικού Στόλου, ο κ. Βελάνης, δήλωσε: «Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, λαμβάνοντας μια έντιμη στάση νομίζω ότι στο θέμα της απαγόρευσης δεν θα αποδεχθούν τα πάντα» .

«Δεν είναι πρόθεση μας να τεθούμε κατά των ρωσικών συμφερόντων. Δεν έχουμε κανένα λόγο να το κάνουμε αυτό και πιστεύω ότι είναι και η θέση της Ελλάδας,. ..», κατέληξε ο ίδιος .

Φαίνεται ότι κάτι αλλάζει τελικά….

Σε πόσο δύσκολη θέση βρισκόμαστε άραγε;

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε