.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Την επόμενη βδομάδα κρίνονται χρέος και εκλογές

- Πιθανή μία θεαματική "έξοδος" -
Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι στο Μαξίμου ξέρουν πως το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. Στη θέα ενός ακόμη ευρωπαϊκού βέτο από την Ευρώπη, η κυβέρνηση είναι....
αποφασισμένη ακόμη και να επιλέξει την έσχατη λύση που είναι η προσφυγή στις κάλπες, αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων.

Όσο κι αν ακούγεται σαν απίθανο σενάριο ή όσο αν επιμένει το Μαξίμου, η Ευρώπη είναι αδιάλλακτη και ως εκ τούτου με μία δεύτερη αξιολόγηση μετέωρη και με νέα μέτρα λιτότητας από την 1/1/2017, εάν η κυβέρνηση δεν έχει χειροπιαστά αποτελέσματα με το ελληνικό χρέος, τότε θα αναγκαστεί να επιλέξει την..."ηρωική έξοδο".

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Α.Τσίπρας πηγαίνει προς μία τέτοια κατεύθυνση, υπενθυμίζοντάς σας το δημοψήφισμα του 2015 και το μεγάλο αδιέξοδο στο οποίο είχε βρεθεί τότε η κυβέρνηση.

Σε άλλο ένα τέτοιο αδιέξοδο φαίνεται πως βαδίζει και τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ να είναι ενδεικτικές:

"Όταν το 2018 τελειώσει το πρόγραμμα θα αναλυθεί η βιωσιμότητα του χρέους. Εάν υπάρξει ανάγκη θα δράσουμε. Όμως μία μείωση του χρέους αποκλείεται, και δεν ζητείται ούτε από τους Έλληνες".

[Πηγή] 

 Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε