.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Οι ακατάστατοι άνθρωποι έχουν δημιουργικό και παραγωγικό μυαλό

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι τα φαινομενικά χαοτικά και ανοργάνωτα άτομα, στη ζωής τους δεν αποδίδουν καλά....

Μας παροτρύνουν να διατηρούμε το χώρο εργασίας ή το γραφείο μας οργανωμένο, με την προσδοκία να αποδώσουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Ωστόσο, δεν πρέπει να είμαστε τόσο γρήγοροι στην κρίση μας. Υπάρχουν διάφορες μελέτες για την παραγωγικότητα, και τη δημιουργία που είναι πιο εμπνευσμένες από άλλες, και καλύπτουν μια σειρά από σημεία που υποστηρίζουν αυτήν την αμφιλεγόμενη έννοια.

Κυριαρχούν στην τέχνη της ιεράρχησης

Οι ακατάστατοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίζονται απρόσεκτοι ή ανοργάνωτοι, αλλά είναι συχνά κυρίαρχοι στην τέχνη της ιεράρχησης. Τοποθετούν συχνά τα πιο σημαντικά πράγματα σαν προτεραιότητα, και τα ασήμαντα τα αφήνουν για το τέλος.

Ενώ μπορεί να φαίνεται ωφέλιμη η διατήρηση μιας τέλειας οργάνωσης, για τους ακατάστατους ανθρώπους είναι απλώς ένα εμπόδιο που πρέπει να αντιμετωπίσουν αργότερα.

Σε ένα ακατάστατο γραφείο, το πιο σημαντικό, είναι μια επείγουσα εργασία που πρέπει να γίνει άμεσα, ενώ η ασφάλεια των άγνωστων πραγμάτων θάβεται στο κάτω μέρος του γραφείου ή στο πίσω μέρος, - το οποίο είναι απόλυτα λογικό.

Μπορούν να βρούν έμπνευση στο χάος

Η φαινομενική έλλειψη οργάνωσης του γραφείου έχει πάντα συσσωρευμένα βιβλία, χαρτιά, φακέλους, που αρχειοθετούνται συνήθως στο μυαλό του ιδιοκτήτη, και μπορεί να γίνουν πηγή θείας έμπνευσης.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Kathleen Vohs του Πανεπιστημίου της Μινεσότα στο Carlson School of Management, δηλώνει ότι ένα ακατάστατο περιβάλλον βοηθά στην αύξηση της δημιουργικότητας.

Οι δημιουργικοί άνθρωποι αισθάνονται ελεύθεροι από τους περιορισμούς στο άτακτο περιβάλλον.

Τους βοηθά να σπάσουν την παράδοση και να παράγουν νέες ιδέες. Στην αντίθετη πλευρά, ένα τακτοποιημένο καθαρό περιβάλλον μοιάζει με την ασφαλή και συμβατική ζώνη άνεσης, και ενθαρρύνει περισσότερο τη ρουτίνα μιας πρακτικά ασφαλούς εργασίας.

Συχνά είναι πιο γενναίοι και πιο γρήγοροι στις αποφάσεις τους

Είναι ιδιαίτερα ονειροπόλοι, και πρωτοπόροι σε ιδέες, και αποφάσεις. Οι γρήγορες και λίγο χαοτικές κινήσεις τους ξεφεύγουν απο τους συμβατικούς χώρους εργασίας.

Αναφέρουν ότι είναι ταχύτεροι στη λήψη αποφάσεων και μπορεί να γίνουν καλύτεροι στην αντιμετώπιση αγχωτικών καταστάσεων. Όταν αντιμετωπίζουν τεταμένες καταστάσεις, είναι πιο πιθανό να εντείνουν τις προσπάθειες, και να γίνουν απρόβλεπτοι στις αποφάσεις τους, αντί να ακολουθήσουν τη στρατηγική της κερκόπορτας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ανησυχούν λιγότερο για μικρο-λεπτομέρειες, και εστιάζονται στην ευρύτερη εικόνα . Έχουν ακόμη αποδειχθεί ότι είναι πιο τολμηροί και μετακινούνται γρήγορα και πιο οργανωμένα στις σκέψεις τους.

Έχουν αποδείξει ότι είναι εξαιρετικά καινοτόμοι και στοχαστές. 

Αφιερώνουν χρόνο και νοητική ενέργεια πολύ πιο προσεκτικά, απο οργανωμένους ανθρώπους.

Καταλαβαίνουν το κόστος της ευκαιρίας και δεν παρασύρονται από συνήθεις περισπασμούς που μπορεί να απορροφήσει το καθαρό μυαλό τους και να κολλήσουν. Μερικές φορές, η τακτοποίηση στο χώρο εργασίας μπορεί να γίνει μια μορφή αναβλητικότητας!

Για εκείνους που είναι πλήρως προσηλωμένοι στην επίτευξη των στόχων τους ή προσπαθούν να επιτύχουν το στόχο τους, το τελευταίο πράγμα που περιλαμβάνεται στον κατάλογο προτεραιοτήτων τους είναι να κρατήσουν το χώρο εργασίας τους τακτοποιημένο.

Πολλοί διάσημοι ζωγράφοι, με χαοτικά βρώμικο ατελιέ, διοχετεύουν απλώς όλη τη δημιουργική ενέργεια τους σε μεγάλα έργα ζωγραφικής τέχνης.

Στην τελική, μην κρίνετε άσχημα. Σε ένα χώρο εργασίας το μόνο που έχει σημασία είναι ο τρόπος που χειρίζεστε τα καύσιμα και την ενέργειά σας. Σημασία έχει ο προορισμός και όχι το όχημα που σας μεταφέρει στη δημιουργικότητα, με ένα λεπτό στρώμα σκόνης.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε