.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Εξοργισμένος ο Εμίρης του Κατάρ απειλεί εκ νέου με απολύσεις 12.000 Έλληνες εργαζόμενους

Σύμφωνα με τις εφημερίδες του Ντουμπάι, ο εμίρης του Κατάρ, Αλ Θάνι, εξοργισμένος μετά τα εμπόδια που συνάντησε στην χώρα μας σχετικά με την κατάρριψη....
του επενδυτικού του προγράμματος στην Ελλάδα, εκτόξευσε νέες απειλές κατά των ελληνικών επιχειρήσεων και των 12.000 Ελλήνων εργαζομένων στο Κατάρ.

Σημειώνεται πως ο Αλ Θάνι είχε πλάνα για επενδύσεις στο νησί Οξυά στις εκβολές του Αχελώου, ωστόσο βρήκε εμπόδια από την ελληνική πλευρά καθώς η περιοχή έχει κηρυχθεί νατούρα, οπότε δεν πρέπει να κτιστούν πάνω από 1.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ ο ίδιος επιθυμεί να χτίσει πάνω από 22.000 τετραγωνικά μέτρα.

Για το θέμα, η κυβέρνηση αναζητά νέα περιοχή, ενώ και η δεύτερη επιδίωξή του για επένδυση στην Ζάκυνθο βρέθηκε στο κενό, μετά από αγορά που έκανε 14.000 στρεμμάτων, τη στιγμή που η ιδιοκτησία της περιοχής αμφισβητείται από την εκκλησία του νησιού.

Στο θέμα εμπλέκεται και η Σαουδική Αραβία ως εταίρος.

Η κυβέρνηση αναζητά λύση και γι’ αυτό το λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία, καθώς το θέμα μπορεί να πυρπολήσει τις διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε