.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Το ΜΥΣΤΗΡΙΟ του ΜΟΝΟΛΙΘΟΥ σε ΚΡΑΤΗΡΑ του ΑΡΗ (video)

To Mars Express, η πρώτη πλανητική αποστολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, εστάλη στον Κόκκινο Πλανήτη το 2003....

Έστειλε ένα όχημα για προσεδάφιση, αλλά παρόλο που δεν κατάφερε να αναπτυχθεί πλήρως η επιχείρηση, το τροχιακό σκάφος κατάφερε να πάρει εκπληκτικές εικόνες. Κάποιες από αυτές είναι ιδιαίτερα μοναδικές…

Μία από αυτές δείχνει έναν τεράστιο μονόλιθο στο κέντρο ενός κρατήρα. Αμέσως και εύλογα, γεννιούνται απορίες και υποψίες για το πως αυτός ο μονοκόμματος και, μάλιστα, όρθια στεκούμενος ογκόλιθος θα μπορούσε να είναι ένα αρχαίο μνημείο ή ακόμα και κάποιο κτίριο.

Οι κρατήρες δημιουργήθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια από την πτώση μετεωριτών, δημιουργώντας το επίπεδο «ταψί» του κρατήρα. Πουθενά σε κανέναν κρατήρα δεν έχει βρεθεί να υπάρχει τέτοιου είδους προεξοχή και μάλιστα τέτοιου μεγέθους, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Παρατηρώντας καλύτερα θα μπορούσαμε με ευκολία να πούμε πως βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του κύκλου του κρατήρα, σαν κάποιος να μέτρησε ακτίνες, διαμέτρους και «τοποθέτησε» τον μονόλιθο στην θέση που βρίσκεται.

Επιπλέον, ο όρθιος μονόλιθος φαίνεται πως φέρει ορθές γωνίες επάνω του (κάτι που δεν προσφέρεται από την φύση), ενώ πιθανότητα βρίσκεται και σε κάθετη θέση στον πάτο του κρατήρα (ασχέτως αν στην φωτό φαίνεται να έχει κάποια κλίση, λόγω της γωνίας που τραβήχτηκε).

Ποιό μυστικό μας κρύβει ο μονόλιθος στο κέντρο του κρατήρα; Θα μπορούσε άραγε να συγγενεύει με τα μυστικά του «Marshenge», δηλαδή ενός παράξενου γκρούπ από μεγάλιθους που θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σε ένα «Stonehenge» του πλανήτη Άρη.

Η μόνο πιθανή εξήγηση και για τις δύο περιπτώσεις είναι πως, τόσο το Marshenge όσο και ο μονόλιθος στο κέντρο του κρατήρα που εξετάζουμε, προέρχονται από κάποιον αρχαίο πολιτισμό, εκείνον που ανάμεσα σε πολλά άλλα, οικοδόμησε στην επιφάνεια του Άρη, πυραμίδες, οι οποίες ενδεχομένως αποτελούν την μεγαλύτερη συγκάλυψη όλων των εποχών.

Κατά την γνώμη μας είναι ολοφάνερο ότι κάποτε ο πλανήτης Άρης κατοικούνταν. Το μόνο που δεν έχει βρεθεί, είναι από ποιόν πολιτισμό και αν ήταν γηγενής ή έφτασε εκεί από άλλον πλανήτη…

Στο video που ακολουθεί, ο κρατήρας με τον μονόλιθο βρίσκεται στο 2:35, αλλά σε μεγέθυνση μπορείτε να τον δείτε στην κάτω φωτογραφία:

Οι εικόνες του Mars Express, κυκλοφορούν ελεύθερα προς γενική χρήση. Δείχνουν εκτός από το μονόλιθο, εκπληκτικά τοπία του Άρη, με γεωφυσικά «γλυπτά» από αρχαία ηφαίστεια και την την ροή των υδάτων, αλλά και από την καθοριστική δράση των ανεμοθύελλων:

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας


SpaceRip

Σπύρος Μακρής

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε