Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Οι πολυεθνικές ξεκινούν «εκστρατεία» για την επικράτηση της τεχνητής νοημοσύνης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Η τεχνητή νοημοσύνη επιδιώκεται να επιβληθεί παντού και σε αυτή την κατεύθυνση αναλαμβάνουν δράση οι μεγάλες πολυεθνικές της Νέας Τάξης....

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, πέντε από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια «Συνεργασία για την Τεχνητή Νοημοσύνη», σε μια προσπάθεια να μετριάσουν τους φόβους της κοινής γνώμης παγκοσμίως ότι τα ρομπότ θα κλέψουν τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων, θα διευρύνουν τις οικονομικές ανισότητες, ενώ, στην πορεία, μπορεί επίσης να μας σκοτώσουν και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους όλη την ανθρωπότητα.

Εν ολίγοις να τους πουν ψέματα, αφού ο σκοπός αυτός είναι!

Επιπλέον θα ενισχυθεί ο έλεγχος του νου, ενώ θα δημιουργηθούν πρωτοποριακά βιορομπότ, τα οποία αφενός θα αστυνομεύουν χωρίς έλεος τους απανταχού πολίτες, αφετέρου θα επαναφέρουν την εποχή των αρχαίων θεών!

Στην σύμπραξη συμμετέχουν η Google, η Microsoft, η ΙΒΜ, η Amazon και το Facebook.

Όλα τα «καλά παιδιά», να το πούμε λαϊκά!

Στόχος των εταιρειών, όπως ισχυρίζονται, είναι να καταστήσουν την τεχνητή νοημοσύνη πιο προσιτή και αποδεκτή στον μέσο άνθρωπο, αλλά και στις κυβερνήσεις που δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τις καταιγιστικές τεχνολογικές εξελίξεις.

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι έτοιμη να μεταμορφώσει την κοινωνία και οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης πρέπει να μελετηθούν ανοιχτά», δήλωσε ο Γιαν ΛεΚάν, επικεφαλής του τομέα τεχνητής νοημοσύνης του Facebook και εκ των πρωτοπόρων της «βαθιάς μάθησης» των υπολογιστών.


«Η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταμορφώσει τον τρόπο που συνδεόμαστε μεταξύ μας, που παίρνουμε πληροφορίες, που ασκούμε την ιατρική, που μετακινούμαστε, που οι πόλεις οργανώνονται», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει, εκπρόσωποι των πέντε εταιρειών έδωσαν στην δημοσιότητα ένα κείμενο αρχών, που θυμίζουν λίγο τους «Τρεις νόμους της Ρομποτικής», που είχε γράψει ο Ισαάκ Ασίμοφ το 1942.

Μεταξύ άλλων, το κείμενο των πέντε αναφέρει ότι «θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε πως οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης θα ωφελήσουν και θα αυξήσουν τις δυνατότητες όσων περισσότερων ανθρώπων είναι δυνατό».

Δίνουν έτσι το μέλι για να αποδεχθεί η ανθρωπότητα την επικράτηση της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία, παρότι το αρνούνται τώρα οι εταιρείες, θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και σε οπλικά συστήματα και σε άλλα συστήματα που θα μπορούσαν να παραβιάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

[Πηγή] 

 Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε