.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Θρησκευτική «εξέγερση» στην καρδιά της Χριστιανοσύνης [φωτο + βίντεο]

Το Κολοσσιαίο έχει μεγάλη σημασία για την Καθολική χώρα. Γενικά θεωρείται από τους πιστούς ως τόπος μαρτυρίου των Χριστιανών....

Χιλιάδες Μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Κολοσσιαίο της Ρώμης για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο των τεμενών και άλλων τόπων λατρείας στην Ιταλική πρωτεύουσα.

Η ομάδα συγκεντρώθηκε έξω από το εμβληματικό αρχαίο ρωμαϊκό κτίριο για να προσευχηθεί, καθώς προωθείται το δικαίωμά τους της ελεύθερης λατρείας κατά τη διάρκεια της ειρηνικής πορείας χθες. Ένας ιμάμης καθώς γονάτισε στο έδαφος οδήγησε τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ» που σημαίνει «ο Θεός είναι μεγάλος»

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την ομάδα Dhuumcatu από το Μπαγκλαντές η οποία έχει καταγγείλει ότι έχουν λίγα τζαμιά στη Ρώμη.

Τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι ζουν στη χώρα, αλλά υπάρχουν πολύ λίγα τζαμιά που έχουν καταγραφεί επισήμως με την Ιταλική κυβέρνηση. Οι περισσότεροι τόποι λατρείας λαμβάνουν χώρα μέσα σε σπίτια και ισλαμικά πολιτιστικά κέντρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Angelino Alfano δήλωσε τον Αύγουστο ότι δεν πρέπει να επιτραπούν «μη επίσημα τζαμιά», γιατί καθιστούν δύσκολη την παρακολούθηση, ενδεχομένως αυξάνοντας τον κίνδυνο της ριζοσπαστικοποίησης. Η αστυνομία είχε κλείσει τρία αυτοσχέδια τζαμιά στη Ρώμη τελευταίους μήνες.

Διαδηλωτές είπαν «η προσευχή της Παρασκευής είναι πολύ σημαντική για εμάς, έτσι και σήμερα έχουμε φτάσει στο Κολοσσαίο. Διαφορετικά, πού αλλού μπορούμε να προσευχηθούμε;», δηλώνοντας ότι θέλουν το Δημαρχείο να παρέμβει.

1

2

3

1

2

3

4

5

6

7

8


News time

© Αποκάλυψη

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε