.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

"Ασφαλίζει" όλο το Αιγαίο και τον Έβρο η Τουρκία

Συναγερμός στην Ελληνική πλευρά
Για πρώτη φορά μετά το 1974.
Σε μία άκρως επιθετική και ίσως απρόσμενη κίνηση προέβησαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες ασφάλισαν όλο το Αιγαίο πέλαγος στο....
μήκος του (από το Καστελόριζο έως και τη Λήμνο), ενώ στη ζώνη των στρατιωτικών ασκήσεων συμπεριέλαβαν και τις περιοχές του Έβρου.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και εκ των υστέρων αιφνιδίασε την Ελληνική πλευρά που συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα για τις απίστευτες τουρκικές προκλήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλα ανεξαιρέτως τα διεθνή ύδατα από τα ανοικτά της Κρήτης και της Ρόδου έως τη Σκύρο (όπου είναι το κέντρο της ελληνικής αεράμυνας) και τη Λήμνο τα έχει "κλειδώσει" το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό από την 1η Νοεμβρίου έως και το τέλος του χρόνου!

Στα ύδατα αυτά έχουν ήδη προστεθεί περιοχές του ανατολικού Αιγαίου που επίσης έχουν δεσμευθεί από το Τουρκικό Π.Ν. και την Πολεμική Αεροπορία για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Η γειτονική χώρα έχει να πραγματοποιήσει μία τέτοιου είδους "άσκηση" από το 1974 και φυσικά η δεδομένη στιγμή μόνο τυχαία δεν είναι.

Η Ελληνική αντίδραση ήταν στις 25 Οκτωβρίου να βγάλει δική της ΝΟΤΑΜ που να απαγορεύει Τουρκικά μαχητικά να πετούν ανεξέλεγκτα πάνω από το FIR Αθηνών, την οποία φυσικά και απέρριψαν οι Τούρκοι.

Πάμε για πολύ πρωτόγνωρα γεγονότα στην ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου.

[Πηγή] 

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε