.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Η κινεζική παροιμία λέει σωστά ότι «μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις» και δεν υπάρχει πιο σαφές ρητό....

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Βίσο, Ιταλία. Ο εγκέλαδος επέστρεψε

rcolc12

Σημαντικές υλικές ζημιές σημειώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το βράδυ της Τετάρτης στην Ιταλία. Ο εγκέλαδος ευτυχώς δεν άφησε πίσω του θύματα, αλλά σε ορισμένες περιοχές, όπως στην περιοχή Βίσο της Ματσεράτα, τα κτίρια υπέστησαν σημαντικές ζημιές.

Χονγκ Κονγκ. Χρώμα και χαμόγελα στο Φεστιβάλ Λεμβοδρομιών

rcolc11

Διαγωνιζόμενοι στο περίφημο Φεστιβάλ Λεμβοδρομιών του Χονγκ Κονγκ ποζάρουν για μία φωτογραφία με φόντο την παγκόσμια πρωτεύουσα της Ανατολής.

Μοσούλη, Ιράκ. Χιλιάδες εκτοπισμένοι

rcolc10

rcolc1

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Η Μοσούλη είναι η άτυπη πρωτεύουσα του «χαλιφάτου» του ISIS στο Ιράκ. Έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών το καλοκαίρι του 2014, λίγες εβδομάδες αφότου άρχισε η αιφνιδιαστική εξάπλωση της οργάνωσης.

Παμπάνγκα, Φιλιππίνες. Ημέρα των ψυχών και των Αγίων Πάντων

rcolc9

Παιδιά παίζουν πάνω στους τάφους νεκροταφείου στις Φιλιππίνες ενόψει του εορτασμού των Αγίων Πάντων και των ψυχών. Εκατομμύρια Φιλιππινέζοι θα συγκεντρωθούν το Σάββατο και την Κυριακή σε νεκροταφεία σε όλη τη χώρα για να επισκεφτούν αποθανόντες συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα.

Χουντιέντα, Υεμένη. Στην Υεμένη πεθαίνουν από την πείνα

rcolc8

rcolc7

Στην Υεμένη μεγάλοι και παιδιά ανήμποροι και πεινασμένοι, δεν κλαίνε πια γιατί τα μάτια τους στέγνωσαν από δάκρυα. Πεινούν, διψούν και πεθαίνουν αβοήθητοι από την ασιτία.

Καλαί, Γαλλία. Παρελθόν η «Ζούγκλα»

rcolc4

Με βαριοπούλες και με τα χέρια τους κατεδάφισαν οι γαλλικές αρχές τη «Ζούγκλα» του Καλαί, την ώρα που οι φωτιές έκανα στάχτη τα παραπήγματα.

Μανίλα, Φιλιππίνες. Ανελέητο κυνήγι κατά των εμπόρων ναρκωτικών

rcolc3

Ανελέητο κυνήγι ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στους δρόμους των Φιλιππίνων. Από τον Ιούνιο όταν την εξουσία ανέλαβε ο Πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος υποσχόταν κάθαρση, έχουν εκτελεστεί συνολικά 3700 έμποροι ναρκωτικών, με το σχέδιο του να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν. Διάλειμμα από τα καθήκοντα

rcolc2

Ένας πίθηκος τρώει τη μπανάνα του κατά τη διάρκεια του διαλείμματός του από το «νούμερο» που εκτελεί σε ένα πολιτιστικό κέντρο στο Ισλαμαμπάντ.

Φλόριντα, ΗΠΑ. Ο Τραμπ αγκαλιά με την αμερικανική σημαία

rcolc6

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αγκαλιάζει την αμερικανική σημαία, καθώς ετοιμάζεται να μιλήσει σε υποστηρικτές του, στην Τάμπα της Φλόριντα.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Η Χίλαρι γυμνή στη Union Square

rcolc5

Περιστατικοί κοντοστέκονται στο γυμνό άγαλμα της Χίλαρι Κλίντον που έχει στηθεί στη Union Square της Νέας Υόρκης.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε