Η 27η του Βοηδρομιώνος, είναι αφιερωμένη στις Νύμφες...
Οι Νύμφες κατά την Ελληνική Μυθολογία ήταν νεαρές γυναικείες ιδεατές μορφές θεϊκής καταγωγής, που ζούσαν μέσα στην άγρια φύση και τριγύριζαν....στα βουνά, συνοδεύοντας την Άρτεμη και παίζοντας μαζί της.
Ήταν όλες τους πανέμορφες, η Άρτεμις όμως ξεχώριζε με τη θωριά της ανάμεσά τους. Τραγουδούσαν και χόρευαν μαζί με τον Πάνα στα λιβάδια και στις πλαγιές, συνήθως κοντά στις πηγές, των οποίων και αποτελούσαν στην πραγματικότητα την αλληγορική εκπροσώπησή τους.
Υμνούσαν με τις γλυκές φωνές τους, τους Ολύμπιους θεούς και ιδιαίτερα τον πατέρα του Πάνα, τον Ερμή. Μαζί τους χόρευε και η Αφροδίτη, μαζί με τις Χάριτες, όπως λέει ο Όμηρος, στο βουνό Ίδα, στην Τροία. Άλλοτε το χορό τους τον οδηγεί ο ίδιος ο θεός Απόλλωνας.
Οι Νύμφες κατατάσσονταν γενικά μεταξύ θεών και θνητών, ως ημίθεες. Δεν ήταν αθάνατες, ζούσαν όμως πάρα πολύ και τρέφονταν με αμβροσία.
Στην ουράνια πραγματικότητα:
Για την προστασία του περιβάλλοντος η Κραταιά Αυτοκρατορία της Ανδρομέδας εφάρμοσε το πρόγραμμα "Νύμφες", που αποσκοπούσε στην φυσική διατήρηση του χώρου δραστηριότητος του γήινου ανθρώπου. Υπήρχε συνεχής επιτήρηση των ορέων, των δασών, των πεδιάδων, των πηγών, των ποταμών και των λιμνών.
- Για την προστασία και επιτήρηση των θαλασσών, λόγω της μεγάλης των έκτασης, εφαρμόστηκαν τα προγράμματα "Τρίτων" και "Νηρηίς" υπό την επίβλεψη του μεγάλου Ποσειδώνος των Πλειάδων...
[Πηγή]
Το είδαμε εδώ
Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε