Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ελλάδα οφείλει να θέσει θέμα στην Τουρκία για την Ελληνική «πολιτιστική» κληρονομιά που έρχεται σωρηδόν στο φως!!

Σταμάτησε για λίγο να «βγάζει» Ελληνικά αρχαία η στεριά στην Μικρά Ασία και τώρα βγάζει η θάλασσα....

Τούρκοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα σπάνιο εμπόρευμα με σερβίτσια της βυζαντινής περιόδου στα ανοικτά των ακτών του χωριού Adrasan, στην νοτιοδυτική επαρχία της Αττάλειας, αναφέρει η εφημερίδα Sabah.

Τα σερβίτσια που αποτελούν σπάνιο έργο των τρομερών βυζαντινών μαστόρων, χρονολογούνται την εποχή της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τον 12ο αιώνα και πλέον θα παρουσιάζονται στο Μουσείο της Αττάλειας , προφανώς ως «έργα παλαιών κατοίκων της περιοχής» στους χιλιάδες τουρίστες που θα τα επισκέπτονται για να τα θαυμάζουν.

Η ανακάλυψη ξεκίνησε από το Μουσείο της Αττάλειας και ειδικά του διευθυντή του Μουσταφά Ντεμιρέλ, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου και του Ινστιτούτου θαλάσσιων ερευνών, αλλά και του αρχαιολογικού ινστιτούτου ενάλιων ευρημάτων.


Τα σερβίτσια έχουν πολλά χρώματα, μεγέθη και σχήματα, και ανεβρέθηκαν σε ένα βυθισμένο πλοίο, στα ανοικτά των ακτών του χωριού Adrasan.

Τούρκοι ακαδημαϊκοί δήλωσαν ότι το φορτίο φορτώθηκε στο πλοίο από δύο διαφορετικά εργαστήρια, σημειώνοντας την ύπαρξη δύο διαφορετικών τεχνικών στην κατασκευή των σερβίτσιων .

Σημείωσαν δε ότι η ανακάλυψη είναι μοναδική στο είδος της στον κόσμο, καθώς εμπεριέχει 300 σπασμένα και 100 πλήρη πιάτα .

Η ελληνική κυβέρνηση εκτιμούν πολλοί διεθνείς αναλυτές πρέπει κάποια στιγμή να θέσει θέμα στους νέο-οθωμανούς για τα ευρήματα που ανευρίσκονται σωρηδόν σε στεριά και θάλασσα στην απέναντι στεριά .

Πρόκειται για Ελληνικότατα ευρήματα που περιλαμβάνουν από νομίσματα, εκκλησίες , αρχαία αγάλματα έως πόλεις ολόκληρες , και πολλά άλλα , τα οποία θα κοσμούν τα τουρκικά μουσεία και πολλά από αυτά θα αναδεικνύονται ως καλλιτεχνήματα των «παλαιών κατοίκων» και όχι των Ελλήνων.

Το σερβίτσιο αυτό , μαζί με τα προηγούμενα τα οποία ανευρίσκονται στην Μικρά Ασία μας καταδεικνύουν την αδιάκοπη συνέχεια της ελληνικής παρουσίας στην περιοχή αυτή.


Οι Τούρκοι άλλαξαν ρότα , προφανώς λόγω τουρισμού, και συστηματικά αναζητούν ελληνικούς θησαυρούς στην τεράστια περιοχή της Μικράς Ασίας .

Την ίδια στιγμή όμως θέτουν θέμα «οθωμανικής κληρονομιάς» στην Ελλάδα, αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι οικειοποιούνται σπάνια έργα Ελλήνων από την αρχαιότητα έως το Βυζάντιο.

Η χώρα μας οφείλει να αντιμετωπίσει την όλη υπόθεση με σεβασμό και προπάντων με μεθοδικότητα για να μην χαθούν σπάνια Ελληνικότατα ευρήματα των προγόνων μας.

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε